Az időjárás kiszámíthatatlansága különösen próbára teszi a hazai növénytermesztőket és gazdálkodókat. A tavalyi évben a Generalihoz jelentett növénykárok értéke meghaladta a 2,7 milliárd forintot. Állatkárok után közel 60 millió forintot, míg erdőkárok után 500 ezer forintot térített a biztosító.

A legnagyobb pusztítást a jégeső végezte (2,5 milliárd forint), de sok kárt okozott a tavaszi fagy (több, mint 180 millió forint), a viharok (több, mint 140 millió forint) és a tűz (több, mint 60 millió forint) is. A legérintettebb területek az országban Borsod, Bács-Kiskun és Baranya megye voltak.

jégkár

A szélsőségessé váló időjárás egyre több kárt okoz a mezőgazdaságnak

Az egyre szélsőségesebb időjárás és a növekvő károk ellenére Magyarországon a mezőgazdasági erőforrások továbbra is alulbiztosítottak: a szántóföldek nagyjából 50%-a rendelkezik biztosítással, az erdőknek pedig kevesebb mint 1%-a. A saját igényeikre szabott biztosítás kiemelkedő fontosságú minden gazda számára, már csak azért is, mert aki nem rendelkezik biztosítással, az a kárenyhítési alapból járó kártérítésnek is csak 50%-át kaphatja meg.

A Generali mezőgazdasági biztosítása a növényektől a vagyontárgyakig mindenre kínál opcionális választási lehetőséget, hogy gazdaságának megfelelően állíthassa össze a biztosítási védelmet. Őstermelők, mikro-, kis-, és középvállalkozások és mezőgazdasági nagyüzemek egyaránt megtalálhatják a megfelelő biztosítási megoldásokat. Elérhető díjtámogatott mezőgazdasági biztosítás is, a díjak pedig széleskörű kedvezményekkel számos csomag esetében csökkenthetők. Mindezek mellett a biztosító ingyenes mobilalkalmazással kedveskedik ügyfeleinek, mely előre jelzi az időjárási vészhelyzeteket.

kár

A Generali mezőgazdasági biztosítása a növényektől a vagyontárgyakig mindenre kínál opcionális választási lehetőséget

Előzze meg Ön is a bajt, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét! A Generali Biztosító mezőgazdasági megoldásairól személyesen is tájékozódhat május 10-12. között a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállításon Hódmezővásárhelyen. Látogasson el a Generali standhoz a rendezvényen, vagy keresse fel a Generali weboldalát.