A „mennyből a pokolba” jutottak azok a termelők, akik a 2022-ben termett kalászos gabonáikat a betakarítást követő néhány hónapon belül nem értékesítették. Az ukrán gabonaimport beindulásával ugyanis drasztikus csökkenésbe kezdett a búza ára, ezzel egyidőben a kereslet is. A jelenlegi helyzet alapos fejtörést okozhat az idei „gabonamatek”-ban is.

gabona

Az FMC kalászos technológiai csomagjai, melyek jó minőségű gyomirtó, rovarölő és gombaölő szereket tartalmaznak a gazdálkodó növényvédelmi igényei szerinti rugalmas összeállításban – fotó: FMC-Agro Hungary Kft.

A feladat adott: elfogadható költségszinten, nagy mennyiségű, jó minőségű, eladható terményt kell termelni

Mindezen feltételek teljesítését segítik az FMC kalászos technológiai csomagjai, melyek jó minőségű gyomirtó, rovarölő és gombaölő szereket tartalmaznak a gazdálkodó növényvédelmi igényei szerinti rugalmas összeállításban.

A csomagokokban található készítmények szelektivitás, hatékonyság és egymással való keverhetőség tekintetében is komplex, megbízható növényvédelmet nyújtanak a kalászosok védelmére 2023-ban is. A gyomirtó szerekkel szabadon kombinálhatók a lenti ábrán felsorolt rovarölő vagy gombaölő szerek az FMC-Agro csomagválasztékában.


Gyomirtó szerek

Rovarölő szerek

Gombaölő szerek

Terület

Technológia 1

Granstar® Super

Rapid® CS

Azaka® Top Pack*

25 ha

Technológia 2

Granstar® SuperStar

Rapid® CS

Azaka® Top Pack*

12 ha

Technológia 3

Pointer® Star

Rapid® CS

Azaka® Top Pack*

12 ha

Technológia 4

Granstar® Super

Rapid® CS

Riza® 250 EW

25 ha

Technológia 5

Granstar® SuperStar

Rapid® CS

Riza® 250 EW

12 ha

Technológia 6

Pointer® Star

Rapid® CS

Riza® 250 EW

12 ha

* Az Azaka® Top Pack önálló csomag

Kalászos technológiai megoldások az FMC-Agro kínálatából – forrás: FMC-Agro Hungary Kft.

Mindezek mellett a RhizoMagic folyékony növény- és talajkondicionáló és stresszoldó készítmény használata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy eredményes, jól jövedelmező növénnyé tegye a kalászos gabonát 2023-ban is!

Ezt támasztják alá az elmúlt 2 év kísérleti eredményei is, amelyet a Debreceni Egyetem tangazdaságában végeztek Prof. Dr. Pepó Péter irányításával. A kísérletekben a fent részletezett teljes technológiát állították be hasonló üzemi megoldásokkal szemben, és mindkét évben bizonyította hatékonyságát az FMC kalászos technológiája.

Az FMC növényvédelmi technológia hatása az őszi búza termésátlagára

Az FMC növényvédelmi technológia hatása az őszi búza termésátlagára (Debrecen, 2021) – forrás: FMC-Agro Hungary Kft.

Az FMC növényvédelmi technológia hatása az őszi búza termésátlagára aszályos évben

Az FMC növényvédelmi technológia hatása az őszi búza termésátlagára aszályos évben (Debrecen, 2022) – forrás: FMC-Agro Hungary Kft.

www.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® és ™ jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

fmc agro logó