A Szigetvári Takarék, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet egyesülésével létrejövő Dél TAKARÉK egy mérethatékony, a régióban komoly piaci részesedéssel rendelkező takarékszövetkezetté válik, még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtva az ügyfeleknek. A vállalkozók számára mindez azt jelenti, hogy a meglévők mellett új, kedvező szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A takarékszövetkezeti szektorra illő sajátosság azonban továbbra is megmarad: a gyors, helyi döntéshozatal és a rugalmas konstrukciók a jövőben is a Dél TAKARÉK ismérvei lesznek.

mezőgazdaság

A vállalkozók új, kedvező szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A különböző vállalkozások – igazodva a külső körülményekhez – meglehetősen tág működési szerkezetben tevékenykednek. Különösen igaz ez a mezőgazdasági vállalkozásokra. A mezőgazdasági termelési ciklus sajátossága, hogy hosszabb, mint egy normál kereskedelmi vagy gyártási ügylet, amellyel a Takarékszövetkezetek szakértő munkatársai is tisztában vannak. Ennek megfelelően speciális forgóforrás biztosításával támogatják az agráriumot.

állattartás

A Dél TAKARÉK-nál speciális forgóforrás biztosításával támogatják az agráriumot.

A három takarékszövetkezet utódjaként létrejövő Dél TAKARÉK-nál nagyon kedvező fedezeti és kamatfeltételekkel vehető majd igénybe Agrár Széchenyi Kártya is, támogatásokat előfinanszírozó- illetőleg saját forgóeszköz finanszírozó konstrukciók. A hosszabb távú működést biztosító állóeszközök finanszírozásához helyi szinten tudnak majd ajánlani különféle futamidejű beruházási hiteleket és a Takarék Csoporthoz tartozó lízing konstrukciókat. Ezek felhasználási köre igen széleskörű, szántóföldi növénytermesztéssel kapcsolatos gépek, terménytárolók, szárítók vásárlására és sok egyéb célra is fordíthatók.

Csányi Zsolt

„A Takaréknál valódi igényekre valódi megoldásokat nyújtunk, más szóval speciális élethelyzeteket kezelünk. Az agráriumban is megjelent a generációváltás, ami lényegében részesedésvásárlást takar. Ennek finanszírozása speciális, de felkészültünk rá. Emellett az agrárium alapját jelentő termelőeszköz, a föld vásárlását is képesek vagyunk forrásokkal biztosítani.” – mondta Csányi Zsolt, a fúziót vezető Szigetvári Takarék ügyfélkapcsolati igazgatója és egyben vállalkozói hitel üzletágvezetője.

A szolgáltatások jelentős része a Szigetvári Takaréknál már most is rendelkezésre áll, a jövőben ugyanakkor nagyobb hitelezési volumenre lesz majd lehetőségük. A Dél TAKARÉK négy és fél megyét lefedő működési területén az összes szolgáltatást decembertől lehet igénybe venni.

A Szigetvári Takarék – decembertől Dél TAKARÉK-nál – nem pusztán a tényleges igényekre szabott termékek nyújtásával segíti az agráriumot. A folyamatosan bővülő Vállalkozói Centrumokban kifejezetten a vállalkozások kiszolgálására szakosodott, speciálisan kiképzett kollégák várják majd a partnereket. Emellett a Szigetvári Takarék által alapított szakmai programsorozat várhatóan januárban – immár a Dél TAKARÉK szervezésében – idén is megrendezésre kerül. Az agrárium jeles szakmai képviselőinek részvételével szervezett regionális agrárfórumokon most is az ágazat aktualitásairól, kihívásairól és fejlesztési lehetőségekről lesz szó.

A Takarék által nyújtott vállalkozói szolgáltatásokról bővebb információt a www.szigetvaritakarek.hu oldalon olvashat.

Dél TAKARÉK