Marton Genetics cégcsoport, a Bio-Nat Kft és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége

A Marton Genetics cégcsoport, a Bio-Nat Kft. és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége képviselői a megállapodás aláírásakor – fotó: Bio-Nat Kft.

"A megállapodás annak érdekében jött létre, hogy a magyar értékeket közösen, összefogva, magyar vállalatok együttműködésével tudjuk megjeleníteni a piacon. A stratégiai megállapodásban résztvevő cégek egymást támogatva tudják közvetíteni üzeneteiket a gazdák felé. A partnerek együttműködésének következtében, azonos szellemi és erkölcsi értékeket képviselve tudjuk segíteni a gazdákat döntéseik előkészítésében" – írja a Bio-Nat Kft. közleménye.

"Célunk a magyar innovatív termékek piaci megerősítése, elfogadottságuk növelése. Szeretnénk elérni, hogy a termelők büszkébben vállalják a magyar termékek használatát a gazdaságukban.

megállapodás aláírása

A megállapodás aláírása – fotó: Bio-Nat Kft.

Nem csak egymás termékeinek a piacon való megjelenését szolgálja a megállapodás, hanem olyan kutatás-fejlesztési feladatokat szeretnénk elindítani, amelyek

a baktérium-növény vagy gomba-növény kapcsolaton belül a tápanyag-felvételt, a kórokozókkal szembeni ellenálló képességet tudják javítani.

Az előttünk álló kétéves átmeneti időszakot követően új támogatási ciklus indul el

Az új uniós támogatási periódus új követelményeket támaszt a gazdák számára. Támaszkodva a martonvásári nemesítés tapasztalatára, közös fejlesztéseinkkel szeretnénk segíteni a gazdákat azoknak a fenntarthatósági követelményeknek elérésben, amelyeket nem csak az Európai Unió, hanem saját magunk felé is támasztunk.

Az együttműködés eredményeként minden alap adott arra, hogy az új fajták tápanyag szükségletét kiszolgáló mikroba közösséget hozzunk létre. Ezzel szolgálva az Európai Bizottság műtrágya felhasználásának csökkentésével kapcsolatos elvárásait.

A betegségekkel szemben toleráns fajták ellenállását növelhetjük a mikróbák védelmi funkcióinak kihasználásával, így közös fejlesztéssel csökkenthető lehet a felhasznált növényvédő szerek mennyisége.

Aláírták a megállapodást

A megállapodás azt a célt szolgálja, hogy akár a közösen, akár önállóan elért tudományos eredményeket a legszélesebb körben eljuttassák a termelőkhöz – fotó: Bio-Nat Kft.

A Gabonatermesztők Országos Szövetségével kötött megállapodás azt a célt szolgálja, hogy akár önállóan a Bio-Nat Kft.-ben, akár a Marton Genetics cégcsoporttal közös tudományos területeken elért eredményeket a legszélesebb körben juttassuk el a termelőkhöz. Ezért fontos számunkra a szakmai szervezettel való együttműködés."