Azért van közel a határidő, mert az egységes kérelmek beadási határideje hétfőn volt, ebben jelölnöd kellett (volna?) azt, hogy állami támogatást kérsz a növénybiztosításodhoz. Ha ezt nem tetted meg és mégis úgy döntesz, hogy kéred a támogatást, június elejéig még javíthatod, bár napi 1% szankcióval.

A növénybiztosításod pedig május 31-ig kötheted meg.

De hogyan lesz ebből "tökéletes" növénybiztosítás?

Úgy, hogy nemcsak egy biztosítótól kérsz ajánlatot.

Agrisk növénybiztosítás fagykár, aszály ellen is

Magyarországon négy nagy biztosító foglalkozik növénybiztosítással (és néhány kis egyesület is – őket ideírtuk a teljesség kedvéért). Akkor tudod kiválasztani a számodra a legjobbat, ha mindegyiktől ajánlatot kérsz.

De erre már nincs idő – kivéve, ha nálunk kalkulálsz.

Hiszen, amíg bekéred egyenként az ajánlatokat, eltelik a május.

Kalkulálok gomb

Hogyan kérj egyszerre ajánlatot több biztosítótól?

Ezzel szemben az Agrisk mind a négy nagy biztosítóval kapcsolatban áll. 5 perc alatt ad díjkalkulációt akár mindegyikhez. Csak annyi dolgod van, hogy megadd, milyen növényeid vannak, milyen a hozamuk és mennyit ér a termés.

Ennyi.

Utána az Agrisk munkatársai megmutatják neked a díjakat – minden kötelezettség nélkül.

Végül felhívnak és megnézitek együtt, milyen kedvezményeket tud a cég még beletenni az ajánlatodba.

Megnézzi azt is, hogy a te helyzetedben, a te gazdaságodra szabva milyen kockázatokra ajánlja, hogy köss biztosítást, és milyenekre nem. Az Agrisk számára fontos, hogy azért fizess díjat, amire tényleg szükséged van, és ne fizess azért, amire nincsen.

Kalkulálok gomb

Három veszéllyel nézel szembe, ha nem kötsz növénybiztosítást

Ha még nincs növénybiztosításod, akkor most fordultál rá a célegyenesre: május 31-ig kötheted meg. Utána lehet, hogy még hosszabbítanak egyes biztosítók, de erre egyelőre nem lehet alapozni. Ezért lehet, hogy kimaradsz.

Ha még nincs növénybiztosításod, akkor védtelenül állsz a növényeidet, a termésedet és a megélhetésedet veszélyeztető kockázatok elé.

Ha még nincs növénybiztosításod, a kárenyhítési rendszerből nyújtott kárenyhítést sem tudod teljesen kihasználni: aki nem rendelkezik élő szerződéssel, az csak a kárenyhítési összeg felét kapja meg.

Akár 70% állami támogatás a növénybiztosításod mellé

Ha kötsz biztosítást, akkor akár 70% állami támogatást kaphatsz a biztosítás díjához. Azért írtuk azt, hogy akár 70%, mert a választott csomagtól függ, hogy mennyi támogatást kapsz. Legrosszabb esetben várhatóan 40%-ot, legjobb esetben 70%-ot.

Ez az állami támogatás nem pályázat, hanem jár. Tehát ha az egységes kérelmeden bejelölöd, hogy kérsz állami támogatást a biztosításod díjához, biztosan meg fogod kapni.

Nézd meg, mennyibe kerülne és mit szolgáltatna számodra a biztosítás, kalkulálj díjat magadnak!

Kalkulálok gomb

További információért látogass el az Agrisk weboldalára!