A NAK Szántóföldi Napokon látogattuk meg a mezőtúri Derby-Túr standját, ahol Kovács Máté értékesítési szaktanácsadóval beszélgettünk arról, szakmabeliként mire számítanak üzemanyagellátás terén a jelenlegi, akár óránként változó piacon, valamint hogyan biztosíthatod be magad gázolajjal és folyékony műtrágyával az idei szezonra.

Mi várható a következő hetekben ellátottság terén?

"A jelenlegi bizonytalan piacon akár óránként változnak a feltételek. Múlt héten például még csak a finomítók tervezett karbantartásai miatt aggódtunk, ma már a százhalombattai finomítóban kialakult tűztől is félthetjük a magyarországi gázolajellátást. Azt tapasztaljuk, hogy a gazda csak azzal a gázolajjal számolhat biztosan, ami már le van fogadva, már ott áll a telepen, minden más bizonytalan. Azonban, ha időben lép, és elegendő készletet halmoz fel, versenyelőnybe kerülhet. Így volt ez az AdBlue -és a gázolajpániknál is, akinek volt tárolókapacitása, az túlélte az átmeneti készlethiányt, akinek nem volt, az meg rohant egyik kútról a másikra 5 literért, hogy ne álljon le a gazdaság.

Azt látjuk, hogy már a gazdák is hasonlóképpen gondolkodnak, hiszen az első, hiánnyal kapcsolatos hírek megjelenésére egekbe szökött a kereslet a tartályainkra is. Épp ezért, aki most gondolkodik tartályvásárláson, érdemes minél hamarabb lépnie, a raktárkészletünk és a gyár kapacitása is véges, 1-2 óra is rengeteget számíthat" – mondta el Kovács Máté, a Derby-Túr értékesítési szaktanácsadója.

DESO 5000 gázolajkút

A DESO 5000 kiváló ár/érték arányú, szuper felszereltséggel rendelkező gázolajkút most raktárról érhető el a Derby-Túr-tól, szállítása akár 1-2 napon belül megtörténik – fotó: Derby-Túr Kft.

Gázolajkút, azaz a legfontosabb inputanyag tárolója most raktárról

A Derby-Túr-nál hatalmas volt a tavaszi hajtás, az üzemanyaghiány alatt is mindent megtettek, hogy a szállítások újraindulásakor vásárlóik már saját tartályba fogadhassák le a kiszállított üzemanyagot, és most sincs ez másképp. A gyártó partnerekkel együttműködve most raktárról elérhetőek például az IBC tartályok profi kimérőszerkezettel vagy akár az 5000 literes DESO gázolajtartály is, de legnépszerűbb termékük, a konténeres gázolajkút is rövid szállítási határidővel rendelkezik.

Kingspan AgriMaster nitrosol tartály

A Kingspan AgriMaster nitrosol tartály gyakorlatilag bárminek ellenáll, ráadásul akár másfél kamionnyi szállítmány is belefér! – fotó: Derby-Túr Kft.

Nitrosol tartály brutális falvastagsággal és 200% garanciával, amelybe akár majd' másfél kamion belefér

A Kingspan AgriMaster nitrosol tartály 22.000 és 28.000 literes méretekben érhető el, előbbibe egy teljes kamionnyi szállítmány és 2 IBC-tartálynyi mennyiség, utóbbiba majd' másfél kamionnyi folyékony műtrágya fér, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy a kijuttatásra megfelelő pár nap nagy részén csak az ablakból figyeljük a földet, hiszen tárolási kapacitás hiányában nem tudtunk időben rendelni, az inputanyag pedig elfogyott.

Minden egyes nitrosol tartály rotációs öntéssel készül Európa legnagyobb öntőgépével, a technológiának köszönhetően pedig nem találhatóak rajta folyásra hajlamos hegesztések és illesztések. Ennek, és a brutális, felül 2, alul akár 4 cm vastag falnak köszönhetően gyakorlatilag bárminek ellenáll, ráadásul már 2" alsó csatlakozón is tölthető 1000 liter/perc teljesítménnyel is, de természetesen elérhető hozzá mind alsó, mind felső töltős verzióban a 3" töltési lehetőség is.

A fentiek ismeretében nem is olyan meglepő, hogy a kizárólagos importőr Derby-Túr egyedülálló, 200%-os garanciát biztosít, azaz ha a tárolt folyadék rendeltetésszerű használat mellett elfolyik, nem csak a tartályt javítják vagy cserélik, de megtérítik a kifolyt anyagot is, mindezt 10 éven keresztül. Nem véletlen, hogy a 2018-as bevezetés óta már több, mint 500 darab található meg belőle a magyar gazdáknál!

A Kingspan AgriMasterhez természetesen elérhető a Derby-Túr saját fejlesztésű DT-Nitromix ki-és betároló keverőrendszere is, ami a tankerből a tartályba szív, a tartályból a permetezőbe vagy akár külső tartályba kijuttat, vagy akár magában keverteti a tárolt anyagot, mindezt szerelés nélkül, ezzel hetente akár több munkaórát spórolva tulajdonosának!

Ha te is kikerülnéd a készlethiányt és a gazdaság leállását, minél hamarabb vedd fel a kapcsolatot a mezőtúri Derby-Túr csapatával a +06 56 354 222 telefonszámon, vagy kattints ide a termékek áttekintéséhez: www.gazolajkut.hu