A rendezvény komplexitását a tápanyaggazdálkodás vonatkozásában a YARA Hungária, a növényvédelem területén a Syngenta Kft., míg az egyéb szolgáltatások vonatkozásában a Győr megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselője biztosította. A bemutató helyszínének a Sopron Vin Balfi szőlészetét választottuk, így a házigazdák kitűnő minőségű borait is megkóstolhatták a jelenlévők.



Csercsics György a házigazdák részéről mutatta be tevékenységüket, míg a rendezvény szakmai koordinálását Németh Zoltán osztályvezető irányította. Az elméleti tapasztalatcserét követően gyakorlati gépbemutatóra került sor. Az Ostraticky gépcsaládból bemutatásra kerültek a soraljművelők, sávművelők, kiemelt hangsúlyt adva az aktív művelő eszközöknek.

Az időszerűségnek megfelelően bemutatkoztak a kacsozók, az egyoldalas és alagút kacsozók, a nagyon precíz törzstisztítók, a mélyművelő műtrágyaszórók, kultivátorok, levelezők, lombrendezők valamint azok a traktortípusok, melyek ezen munkagépek működtetésére állnak rendelkezésre a Győri Agroker Zrt.-nél.



Sárfi László szolgáltató speciális erőgépeivel biztosítottuk a munkagépek gyakorlati bemutatását. A legnépszerűbb az alagút kacsozó, a törzstisztító, a forgófejes soralj művelő és a műtrágyaszórós mélyművelő bizonyult, olyannyira, hogy további használatra több gépet is a helyszínen hagyhattunk. A szőlészeti szakmai programban bemutatásra került a szerkezet-átalakításhoz nélkülözhetetlen támberendezések két javasolt családja: a LEOVA, illetve a POLINOVA oszlop család, teljes felszereltségükkel, lehetőséget kínálva egy olcsóbb és egy drágább kivitelre egyaránt.

A szakmai nap sikerét jól tükrözi, hogy a jövő évre a kora tavaszi munkák gépeinek bemutatását egyöntetűen kérték a jelenlévők és a gazdák egyaránt. A Soproni borvidék ugyan nem tartozik a legnagyobbak közé, de tradíciójuk, jó minőségű termékeik, fejlődés-orientáltságuk, szakmai kulturáltságuk, érdeklődésük érdemessé teszi őket a folytatásra. Meghívásunknak eleget téve többen eljöttek a Pannonhalmi borvidékről is, nekik is köszönjük érdeklődésüket.
A nehézségek ellenére, sikeres évet kívánunk partnereinknek.

Németh Zoltán
Gép - Alkatrész - Műszaki üzletágvezető