A Rethink Events, a San Francisco-ban hamarosan megtartandó Globális Agri-Tech Innovációs Csúcstalálkozó házigazdája, a Royse AgTech Innovation Network-kel közösen bejelentette azt a tizenkét vállalatot, amelyeket kiválasztottak arra, hogy bemutassák mezőgazdasági és élelmiszer-technológiai megoldásaikat helyi kockázatitőke-befektetőknek az újonnan elindított „Globális Agrotechnológiai Demó Napon.”

A március 27-i Demó Nap lehetőséget ad a korai szakaszban lévő, bevételt még nem termelő, de a fenntartható mezőgazdaság, az állattenyésztés, az állategészségügy és az élelmiszer-feldolgozás terén izgalmas megoldásokat kínáló cégeknek arra, hogy bemutassák megoldásaikat a potenciális befektetőknek. Azt a vállalatot, amely az értékelések alapján a legjobban mutatkozott be, fel fogják kérni arra, hogy tartson bemutatót a másnapi Globális Agri-Tech Innovációs Csúcstalálkozón, amelyre több mint 500 agráripari vezetőt várnak a világ minden részéről.

A rendezvényen feltörekvő vállalkozások találkozhatnak befektetőkkel, szervezőkkel és partnerekkel, akik segíthetik a termékeik piacra vitelét.

A több tucat jelentkező közül kiválasztott tizenkét nyertes vállalat a következő: 
• 3Bar Biologics: Egy fenntartható mikrobaoltó rendszer, amely segíti a gazdálkodókat a terméshozam növelésében.
• Aurovant: Műholdas és drónos képek használata a nitrogén műtrágyázási szükségletek pontos felmérésére.
• EnduraBio: Sótűrési platform haszonnövényekben, a jobb növekedés és a nagyobb terméshozam érdekében.
• Evja: Szenzorokat, időjárási adatokat és előrejelző modelleket alkalmazó Döntéstámogató Rendszer.
Foodfully: Az élelmiszerek pazarlását megszüntető szoftveres és hardveres rendszerek háztartási és üzleti környezetben.
• Genoverde: Növényi alapú géntechnológiák a mezőgazdasági hozamok növelésére tökéletesített CO2 megkötéssel.
• InnovaNutra: Teljesen természetes hozzávalókat tartalmazó receptúrák, amelyek tartósítószerek nélkül növelik az élelmiszerek összetevőinek eltarthatósági idejét.
• Mazen Animal Health: Orális vakcinák egy hatásos, költséghatékony rendszerben, amely nem igényel hűtve tárolást.
Mimetics: Bio-számítástechnikai technológia, amely megadja a lehetőséget a Génregulációs hálózatokba (GRN-ek) való közvetlen beavatkozásra standard idősoros RNS-szekvenálási adatokkal.
• Montage for Ag: Mezőgazdasági üzemirányító szoftver a működés javítására és a hozam növelésére.
• Phyto Synthetix: Kiegészítő megvilágítási technológia a melegházi növénytermesztés nyereségességének növelésére.
• Wisran: Tevékenységek költségeinek mérése gazdák számára, a nyereség növelése érdekében.

„A Demónap célja a start-up vállalkozások egy új hullámának a kiválasztása, amelyek nagyívű elképzeléseikkel teljesen átformálhatják a jelenlegi növénytermesztési, aratási, élelmiszertermelési és forgalmazási módszereinket” – mondta Jennie Moss, a Rethink Events Alapítója. „Az is a célunk, hogy minél több start-up vállalkozás vehessen részt a Globális Agri-Tech Innovációs Csúcstalálkozón, ahol találkozhatnak azokkal a befektetőkkel, szervezőkkel és partnerekkel, akik segíthetik a termékeik piacra vitelét.

„Az AgTech a Szilícium-völgy legújabb nagy dobása” – mondta Roger Royse, a Royse Ügyvédi Iroda és a Royse AgTech Innovation Network alapítója. „Az elmúlt öt év során a Szilícium-völgy innovációs motorja az élelmiszertermelés problémáinak megoldására fordította az erőforrásait. Kalifornia az ország legnagyobb mezőgazdasági termelője, emellett itt van a központja az ország kockázatitőke-befektetői négyötödének és a technológia egy jó részének, így minden feltétel adott egy tökéletes mezőgazdasági innovációs viharhoz.”

A Globális Agri-Tech Innovációs Csúcstalálkozóra március 28-29-én kerül sor San Francisco-ban, az Airport Marriott Waterfront Hotelben.

A csúcstalálkozó részleteit megtalálja a www.rethinkevents.com honlapon.

A teljes, az előadók és a szponzorok neveit is tartalmazó programot itt találja meg: www.worldagritechusa.com.

Agri-Tech