A mezőgazdaságban kifejezetten nagy figyelmet élveznek a gázolajjal kapcsolatos hírek. Nem véletlen ez, hiszen korántsem mindegy, literenként 500 vagy 800 forintos gázolajjal töltjük meg a traktort és a kombájnt. Néha az árfolyammozgással kapcsolatos bejelentések kedvezőek, mint ahogy a napokban is, de néha lesújtó információkat kapunk.

Utóbbira volt példa 2023 nyarán, mikor kiderült: brutálisan emelkedik a gázolaj jövedéki adója 2024-től. Erre a bejelentésre dobott rá néhány héttel ezelőtt egy lapáttal a MOL, közlésük szerint a kutakon körülbelül bruttó 41 forintos emelésre kell számítani, ennyivel fizet többet literenként az, aki 2024-ben áll a töltőpisztoly mellé.

Rövid ideig megúszható az emelés, ha gyorsan lépsz

Szerencsére rövid ideig még kikerülheted a literenként 41 forintos többletet. Saját gázolajkúttal akár fél évig is 2023-as árakon tankolhatsz, hiszen az idén lefogadott gázolajra nem vonatkozik az emelés. Tekintve, hogy az alap gázolajok fél évig is elállnak, megfelelő mennyiség saját tartályban történő betárolása esetén akár

a tavaszi munkálatok végéig idei árakon töltheted meg gépeidet!

Egy saját telephelyi gázolajkút ezen kívül is rengeteg előnnyel rendelkezik, például jelenleg is felhasználástól függően akár 60 forinttal kedvezőbb áron töltheted teli nagykereskedelmi mennyiségű, azaz legalább 6.000 liternyi gázolajjal, mintha a kúton tankolnál. Ha például egy 300 hektáros gazdaságod van, csak az árkülönbségen majd' 2 millió forintot takaríthatsz meg évente.

Az ár mellett fontos, hogy egy saját gázolajkút tulajdonosa számára mindig nyitva áll, és helyben van, nem kell a gépeket koptatni és az időt tölteni az utazással sem.

Saját gázolajkúttal egy ideig megúszható a jövedéki adó brutális emelkedése

Saját gázolajkúttal egy ideig megúszható a jövedéki adó brutális emelkedése – fotó: Derby-Túr Kft.

Ha nincs még saját tartályod, szerezd be a Derby-Túr-tól még év vége előtt!

Ha még nincs tartályod, keresd fel a telephelyi gázolajkutakat forgalmazó mezőtúri Derby-Túr-t, akik több ezer eladott gázolajkút és 26 év tapasztalatával akár ingyenes helyszíni felméréssel segítenek a választásban!

Hatalmas raktárkészletükből akár 1-2 napon belül gázolajkutat visznek neked, ráadásul gázolajjal is megtöltik még bőven az év vége előtt, így a jövedéki adó emelés mellett a kúti ár akár 60 forintos többletköltségét is megspórolhatod literenként.  A közvetlenül Schwechat-ból érkező prémium OMV gázolajat tankolva biztos lehetsz benne, hogy nem csak pénztárcád, de gépeid élettartama érdekében is a legjobb döntést hoztad.

Kérj ajánlatot a mezőtúri Derby-Túr-tól honlapjukon keresztül IDE KATTINTVA

Vagy keresd őket az alábbi elérhetőségek egyikén:

Derby-Túr Kft.

06 56 354 222

www.gazolajkut.hu

5400 Mezőtúr, Cs. Wágner J. utca 28-32.

Derby-Túr logó