Egyre nagyobb az érdeklődés őseink felhalmozott tudása iránt, ami természetes megoldást nyújt egészségünk megőrzésére. A természetgyógyászat virágkorát éli. Éppen ezért az ország piacvezető agrárképzője - a MÁTRIX Oktatási és Vizsgaközpont - a tanulóik igényeire alapozva úgy döntött, hogy immár 8. alkalommal újra elindítja  Gyógynövénytermesztő képzését.

A Kertész + Gyógy- és fűszernövénytermesztő tanfolyam olyan tudás elérését biztosítja a résztvevőknek, amit évezredek alatt halmozott fel az emberiség, de mára kevesek őrizték meg.
Az agrárképző listájában olyan népszerű OKJ képzéseket találni mint Mezőgazdasági technikus, Aranykalászos gazda, Mezőgazdasági gépész, Biogazdálkodó vagy éppen a Méhész. Bármilyen képzést is tanul, az biztos, hogy a megszerzett tudással előrébb kerül céljai elérésében.

Így van ez a Kertész + Gyógy - és fűszernövénytermesztő tanfolyamon is. A képzés újdonsága, hogy a tanulók megtanulhatják a kertészkedés alapjait és a fűszernövénytermesztést is a tanfolyam keretein belül, így 1 tanfolyamon belül 2 szakmai képesítés megszerzésére kapnak lehetőséget.

Hazánk klímája kiválóan alkalmas a gyógynövénytermesztésre. Akár hobbiként, akár saját vállalkozás keretein belül szeretne gyógynövénytermesztéssel foglalkozni, a jövő számtalan lehetőséget kínál. Az élelmiszeriparon keresztül az egészségmegőrzésen át a kozmetikai ipar is komoly felvevőpiaca a gyógynövényeknek. A kellő ismeretek birtokában a végzett tanulók képesek lesznek a piac által diktált feltételeknek megfelelni.

MÁTRIX Oktatási és Vizsgaközpont
Tel.: 06-70/424-2330, vagy 06-70- 424-7245