Nemrég rendezték meg a World Cheese Awards-ot, ahol ötezer sajtot versenyeztettek a világ minden részéről.

Magyar termékek is a legjobbak között

Az erdőkürti sajtmanufaktúra két terméke ezüst, valamint bronz minősítést kapott a Norvégiában megrendezett világversenyen. A magyar manufaktúra kéksajtja második, míg a lóherés félkemény sajt harmadik helyet ért el - írta meg a 24.hu.

A manufaktúra sajtmestere Urbán Tibor, aki egy Facebook-bejegyzésben emelte ki, hogy ez egy remek visszaigazolás arról, hogy a fejlesztések jó irányba haladnak. Terveik szerint a jövőben további versenyeken vesznek részt, hogy a többi sajtjukat is megmérettessék a világ számos országából érkező termékekkel együtt.

Családi műhelyként működnek

Az erdőkürti Tolbán sajtmanufaktúra egy családi műhely, amit 2014-ben a szakács és mezőgazdasági mérnök felesége alapítottak meg.

A termékeik között megtalálhatjuk az áfonyás tökmagos parenyica tekercset, a chilis parenyica falatokat, de készítenek még póréhamus fehérpenészes lágysajtot, valamint füstölt grillsajtot egyaránt.

Az igazi érlelt sajt semmihez sem fogható ízvilággal rendelkezik - fotó: pexels.com

A két nyertes sajt 200 grammos kiszerelésben kapható a webshopjukban, ahol emellett házi vajat és scamorza sajtot is vásárolhatunk.

A termékeke professzionálisan, de hagyományos eljárások mellett készítik, amiket folyamatos fejlesztések mellett, időszakosan meg is újítanak. Már ez a család fő bevételforrása, így szívüket és lelküket beleteszik a sajtok készítésébe.