Június 16-án 10 órától az Agroinform.hu Terménypiacok Webinárium címmel online rendezvényt szervez, melynek keretében az Agrárközgazdasági Intézet szakértőjével és hazai terménykereskedelemmel foglalkozó cégek vezetőivel tekintjük át a terménypiacok alakulását.

A rendezvényen előadást tart dr. Potori Norbert az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) Agrárgazdasági Igazgatóságának vezetője. Fő szakterületei a Közös Agrárpolitika alkalmazása, az agrárpolitikai hatásvizsgálatok, a mezőgazdasági termelés, termelési szerkezet, feldolgozás és kereskedelem elemzése, valamint a határidős és opciós árupiacok. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett gazdálkodás- és szervezéstudományi doktori fokozatot. Az MTA Agrárközgazdasági Bizottságának választott tagja 2011-től.

Az előadása fókuszában az aktuális termésvárakozások, a felhasználás és a készletek, a nemzetközi kereskedelmi folyamatok, az árviszonyok és a termény piacokat rövid távon befolyásoló tényezők állnak.

A webinárium helyszíne: ZOOM alkalmazás (itt letöltheted).

A webinárium időpontja: 2021. június 16. szerda, 10:00

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálj a rendezvényre az alábbi űrlap kitöltésével:

 

PROGRAM

10.00 – 10.05: Megnyitó  – Bolyki Bence, Agroinform.hu portálvezető

10.05 – 10.10: Köszöntő – Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára

10.10 – 10.25: Kitekintés a nemzetközi és hazai piacokra – Dr. Potori Norbert, Agrárközgazdasági Intézet

10.25 – 11.15: Szakmai Fórum: a kiemelt szántóföldi kultúrák hazai terménykereskedelme

Résztvevők:

Reng Zoltán – Hungrana Kft., vezérigazgató

Cseresznye Péter – Viterra Hungary Kft., kereskedelmi igazgató

Dr. Kovács István Dezső – KITE Zrt., Terménykereskedelmi üzletág igazgató

Sándorfy András – Marton Genetics, ügyvezető igazgató

A szakmai fórum során a következő kérdések kerülnek górcső alá:

Milyen trendek figyelhetők meg a felhasználási cél szerinti termesztés szempontjából a kukorica, napraforgó, kalászos gabonák és a repce esetében? Lehet-e javaslatokat tenni más növénykultúrák vagy növényfajták termesztésbe vonására az eddigiekhez képest?