A Bige Holding részeként működő Gyümölcs Trade Kft. idén év végéig 50 DAF CF 480FT típusú nyerges vontató és 70 pótkocsi beszerzését valósítja meg, amelyeket több ütemben 2018 augusztusáig állít üzembe.

„A Bige Holding Csoport 2009-ben Genezis márkanév alatt egyesítette a komplett tápanyag-utánpótlást biztosító műtrágya-termékeket, és a végfelhasználók közvetlen elérése érdekében létrehozta a teljes magyar piacot lefedő Genezis Partnerhálózatot.

A jelenlegi, 1,9 milliárd forintos beruházás célja a Genezis Partnerhálózat kibővítésével a belföldi vevők még gyorsabb és pontosabb kiszolgálása. Emellett a nemzetközi szállítmányozásban is meghatározó szerepet kívánunk betölteni, az ömlesztett, a csomagolt és a folyékony áru szállítás terén egyaránt. A beszerzendő szállítójárművek között ezért megtalálhatók függönyponyvás, hátra billenős, oldalra billenős, valamint – a Nitrosol termékek gyors helyben való kiszállításához – tartályos pótkocsik is” – tájékoztatott a nagyívű beruházásról Rácz Zoltán, kereskedelmi vezérigazgató-helyettes.

A Gyümölcs Trade Kft. a 2016-os esztendőben a jelenlegi 114 szerelvényével közel 1 millió tonnát mozgatott meg, és több mint 10 millió kilométert teljesített. A flottabővítésnek köszönhetően a cég a belföldi értékesítésen kívül hatékonyan tudja majd elérni a nemzetközi – főként az osztrák, német, horvát, szlovák és román – piacokat is, és ezzel komplex szolgáltatást tud nyújtani az exportországok részére műtrágya, termény, növényvédő szer és vetőmag termékek körében. A beruházás emellett 70 új munkahely megteremtését teszi lehetővé.