Az Agrárminisztérium és a kormány a magyar gazdák mellett áll, ezért elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját – mondta Gödöllőn, csütörtökön az agrárminiszter, amikor átvette a helyi földadók bevezetése ellen összegyűjtött 120 ezer aláírást.

Nagy István a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a MAGOSZ Ifjú Gazda Tagozata rendezésében megtartott Ifjú gazda kongresszuson arról beszélt, hogy ő is aláírta a MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen indított petícióját.

A tárcavezető kiemelte, hogy minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jóminőségű és biztonságos élelmiszerrel való ellátását.

"A 2023-2027-es Közös Agrárpolitikai Stratégiai Tervben eddig soha nem látott források állnak rendelkezésre az agrárium fejlesztésére, éppen ezért fontos, hogy az ágazatba befektessünk, értéket teremtsünk, és ne hozzuk hátrányos helyzetbe a gazdákat olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése" – tette hozzá.

A földadó az élelmiszerek drágulását okozhatja, így a következmények mindenkit érintenek. A kormány elkötelezett amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját, és ennek jogszabályban is érvényt fog szerezni – mondta az agrárminiszter.

Indexkép: Pixabay