A kormány amellett, hogy az országon áthaladó ukrán gabonát és annak útját ellenőrzi, most a korábban hazánkba érkezett termények minőségét is megvizsgálja.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy Facebookra feltöltött videóban beszélt arról, hogy a napokban az Agrárminisztérium által elrendelt célellenőrzés során az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek minden hazai gabonatárolót – körülbelül 700 – felkeresnek és mintát vesznek az ott elhelyezett, de korábban nem vizsgált ukrán gabonatételből.

Ezeket ezt követően a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják meg, ahol folyamatosan zajlanak vizsgálatok, mert a korábbi mintavételezés során már találtak növényvédő szereket a bevizsgálásra kerülő gabonában.


"A Nébih laboratóriumában jártunk, ahol megnéztük, hogy zajlanak a gabonák esetében a különböző minőségi vizsgálatok.

A veszélyes méreganyagok kiszűrése hazánkban is szigorú szabályozás alá esik, rendszeres ellenőrzésük indokolt és szükséges.

A magyar élelmiszerek a szigorú szabályozásnak és a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően a világon a legbiztonságosabbak közé tartoznak." – fogalmazott a kormányszóvivő egy másik bejegyzésben.