A részletekről Hinkel János e-kereskedelmi menedzsert kérdeztük.

Mi hívta életre a Buildnow webáruházat?

A vásárlói igények. Ugyanis az utóbbi időkben mind nagyobb számban érkeztek a gyárba, illetve az értékesítő kollégákhoz olyan megkeresések, hogy kisebb méretű projektjeikhez vásárolnának a termékeinkből. Cégünk egészen idáig ezt a piaci igényt nem szolgálta ki, mivel a gyártósorok működésének sajátossága, hogy egyszerre csak nagy mennyiségű panelt lehet hatékonyan előállítani. Ezért csak megrendelésre gyártottunk. Az eddig kiszolgált szegmens a nagy – 300 m² fölötti – projektek voltak, elsősorban kereskedelmi és ipari felhasználásra szállítottunk.

Webáruházunkban most már a végfelhasználók maguk is megvásárolhatják a saját beruházásaikhoz szükséges építőanyagot, akár egy egészen kicsi tárolóhoz is. A folyamat a Buildnow esetében tehát megfordult: megjelent a raktárról történő értékesítési forma a klasszikus e-kereskedelem módszerével.

építés

Az egyéni vásárlók közvetlenül megvásárolhatják a nekik megfelelő mennyiségű építőanyagot.

Mit kínálnak a Buildnow webáruházban?

Szendvicspaneleket, trapézlemezeket, élhajlított elemeket, ereszrendszereket, tartozékokat, burkolólapokat kínálunk a webshopunkat felkeresőknek. A Buildnow termékeit számos ország sok-sok ügyfélének visszajelzései alapján fejlesztettük ki, és a helyi szabályzásoknak megfelelően teszteltük. Minden szükséges engedéllyel rendelkeznek.

Az itthon forgalmazott termékeket Magyarországon gyártjuk, immár több mint 20 éve. Ezeket korábban jellemzően hatalmas csarnokok, irodaházak felépítésére használták. Napjainkban mind többen élnek a szendvicspaneles építési megoldásokkal. Már nemcsak ipari, kereskedelmi vagy mezőgazdasági beruházásokra, hanem „otthoni” építményekre is alkalmazzák: tárolók, garázsok, de egész lakóházak is készülnek ezekből a modern, könnyű, egyszerűen szerelhető és kiválóan hőszigetelő elemekből.

A webáruházat is azért alkottuk meg, hogy az egyéni vásárlók és a kisvállalkozások is könnyen és gyorsan hozzáférjenek termékeinkhez.

A Buildnow weboldalán ki-ki a saját igényeire szabva vásárolhat online: akkora és olyan elemeket, amekkorára és amilyenre szüksége van.

A termékkínálatunkat folyamatosan bővítjük, ahogy szolgáltatásainkat is: műszaki tanácsadással, összeszereléssel is segíteni tudjuk a vásárlókat. Sőt egy blogot is elindítottunk, ahol hasznos tanácsokkal látjuk el az érdeklődőket.

Buildnow

A Buildnow weboldalán mindenki a saját igényeire szabva vásárolhat online.

Milyen előnyeik vannak ezeknek a termékeknek?

Ha valaki gyorsan, a lehető legegyszerűbben szeretne mondjuk egy minőségi, tartós mezőgazdasági épületet felhúzni, akkor a szendvicspanel lehet a legjobb választás. A Buildnow szendvicspanel egy műanyag bevonattal ellátott, horganyzott acéllemez, ami időjárás- és korrózióállóvá teszi az építményt. A panel az IPN habnak köszönhetően ellenáll a nedvességnek, és kiváló szigetelést biztosít.

A panelek könnyen beépíthetők, így kevesebb munka van velük. Nincs szükség külön falazásra, szigetelésre, vakolásra, hiszen a panel mindezt egyben tartalmazza. Az építkezés kevésbé függ az az időjárástól, és szakemberből is kevesebb szükséges.

Ezek által idő és jelentős költség takarítható meg.

épület

A Buildnow szendvicspanelek időjárás- és korrózióállók és rendkívül gyorsan beépíthetők.

Kiknek ajánlják a termékeiket?

Mindenkinek, aki könnyűszerkezetes építményeket akar tető alá hozni! Mezőgazdasági felhasználásukra is számtalan lehetőség kínálkozik: az egyszerű, oldalfalak nélküli, négylábas acélszerkezetre szerelt tetőzet alkotta gépbeállótól a vékony szigetelésű oldalfalakkal ellátott „gépállomáson” át a kisebb-nagyobb tárolókig, terménytároló épületig széles a skála. De az állattenyésztés számára is vannak speciális fóliával ellátott paneljeink, amelyek minden ezzel kapcsolatos igény kiszolgálására alkalmasak.

A magánszektorban pedig kerti tárolók, hobbiépületek, horgászházak, különféle garázsok építéséhez – mindenhez, ami az időjárási viszonyok elleni védelemül szolgál –, vagy akár lakóházakhoz is.

A kisvállalkozásoknak is ideális ez az értékesítési forma; az utóbbi időben például számos kisebb lakatos és építőipari cég rendelt tőlünk.

tároló

Szinte bármilyen mezőgazdasági vagy kerti épület felépítésére használhatók a termékek.

Hogyan működik a Buildnow webáruház?

A webáruház a lehető legnagyobb szabadságot nyújtja vásárlóinak mind az elérhető méretek, mind a színválasztás terén. Más gyártók az ilyen típusú termékeiket nagy egységekben, úgynevezett táblákban kínálják az ügyfeleiknek. Ez egy működő piac, egyébként mi is kiszolgáljuk ezt a piacot a másodosztályú – nem hibás, ám a minőségi ellenőrzésen valamilyen apróság miatt fennakadt – termékeinkkel. Ugyanis többen is foglalkoznak ezek felvásárlásával. Tüzép jellegű értékesítési módszerrel kihelyezik egy telephelyre és eladásra meghirdetik.

A fogyasztó szempontjából nem tartjuk jónak a táblás megoldást, mert így rákényszerül, hogy sokkal több anyagot vásároljon, mint amennyire szüksége van. Ha például egy tárolóhoz 6 m²-nyi anyagra van szüksége, miért vegyen meg egy 12 m²-es táblát? Mi az oldalunkon különböző méret- és színvariációban kínáljuk a termékeinket.

Kingspan

A Buildnow webáruházban nincs szükség ajánlatkérésre, a kiválasztott áru rögtön kifizethető.

A kiválasztott áru azonnal megrendelhető és kifizethető. Tehát abban is elütünk a konkurenciától, hogy nálunk nem kell külön egyeztetést beépíteni a folyamatba ahhoz, hogy a vásárló végül megrendelhesse a kiválasztott cikket. Nagyon sok weboldal tulajdonképpen csak hirdeti az ilyen típusú termékeit, a továbblépéshez pedig ajánlatkérés szükséges. Magyarán: kapcsolatba kell lépni a gyártóval, a forgalmazóval, és valamilyen egyeztetési kör után kapja árajánlatot. A Buildnow mindkét opciót felajánlja a vásárlóknak: megvehetik a termékeket közvetlenül vagy kérhetnek ajánlatot új árajánlatkérő űrlapunkon.

Az is újdonság a Buildnow webáruházban, hogy nyíltan dolgozunk az árakkal! Világosan megmondjuk, mi a négyzetméterára a készítményeinknek.

Ha valakinek a megrendelhető legkisebb egységnél is kisebbre van szüksége, akkor nyilván megfizeti azt, de kap-e segítséget a méretre vágásban?

Ilyen eset nem fog előfordulni. Nálunk egy méter hosszú a legkisebb egység, ennél kisebb mérettel már nem is tudna semmit sem kezdeni. Tehát egy átlagos 12 m²-es táblás kiszereléssel ellentétben nálunk trapézlemezben az 1 m², szendvicspanelben pedig a 2 m² a jelen pillanatban elérhető legkisebb egység.

Ráadásul egyedi méretre is gyártunk szendvicspanelt, hamarosan pedig trapézlemezt is.

Buildnow

Ebben a webáruházban nincs olyan, hogy többért fizetsz, mint amennyire szükséged van.

Hogy történik a kiszállítás?

Mivel igen törékeny termékekről van szó, csak speciális körülmények között lehet szállítani ezeket. Megbízható szállító partnerekkel dolgozunk, akik az ország bármely pontjára kiszállítják a megvásárolt terméket.

Személyes átvételre is van lehetőség a telephelyeinken, előzetes egyeztetés után. Vásárlóink tisztában vannak azzal, hogy ezt a terméket nem lehet akárhogyan szállítani, és felkészülten intézik.

Ha még többet akarsz megtudni a webshopról és az ajánlatokról, kattints ide!