2021. július 13-án az AGCO és a DEUTZ egy új, hosszútávú stratégiai partnerségi megállapodást írt alá, amely mindkét vállalat és azok ügyfelei számára megnöveli az ellátás biztonságát, kiszámíthatóságát, illetve megbízhatóságát – fogalmazott a DEUTZ AG közleménye.

A megállapodás az alábbi területekre terjed ki:

  • Hosszú távra szóló ellátási megállapodás a DEUTZ motorokra és egyes Fendt motorokra.
  • Kutatási és fejlesztési együttműködés az elektromos meghajtások és az alternatív üzemanyagok területén.
  • Feltáró tárgyalások az AGCO-val folytatott stratégiai együttműködésről a 150 LE alatti motorokhoz.

A partnerségi viszony egy ellátási megállapodást is magában foglal, a Fendt traktorokban használandó, korszerűsített 6,1 és 4,1 literes motorokra vonatkozóan. Ez egyben kiterjed a jövőbeni technológiákkal kapcsolatos fejlesztési együttműködésre is.

Ezen túlmenően az AGCO és a DEUTZ egy szorosabb együttműködés lehetőségét is meg fogja vizsgálni a 150 LE alatti motorokkal vagy motor installáció alkatrészekkel kapcsolatban.

Eric Hansotia, az AGCO elnök-vezérigazgatója a következőket mondta:

„A koronavírus járvány és annak hatása a világ forgalmára, illetve a globális ellátási láncokra, megerősítette a beszállítókkal való szoros együttműködésen alapuló partnerség fontosságát. A DEUTZ éveken keresztül megbízható partnerünk volt, ezért mi tovább kívánjuk erősíteni a partneri kapcsolatunkat”.

Frank Hiller, a DEUTZ elnök-vezérigazgatója kifejtette:

„Nagyon örülünk az AGCO által belénk helyezett bizalomnak. Az AGCO évtizedeken keresztül az egyik legjobb ügyfelünk volt. Rendkívül örülünk annak, hogy most, szerződésben rögzítve, hosszú távra bebiztosítjuk a közös jövőnket”.