10 tonna búza átvételi ára több, mint egy millió forint, 10 tonna napraforgó majdnem három millió. Ha ez az érték papírpénzben lenne felkötözve a növényre, ugye mindent megtennél, hogy megvédd az időjárástól? De „csak" a növény van kinn. Kitéve az elemek kénye-kedvének. Jégeső, vihar, felhőszakadás – annyira kiszámíthatatlanná vált az utóbbi időben, hogy ez lehetetlenné teszi a tervezést. Nem lehet már évszaknak megfelelő időjárásról beszélni.

jégkár kukoricában

A jég óriási károkat tud okozni bármely növénykúltúrában – fotó: Agrisk.hu

Az „Itt nem szokott jég lenni!" gondolkodás már a múlté

Amikor gazdákkal beszél az ügyfélszolgálatunk, előfordul, hogy azt mondják a gazdák: itt sosem volt jég; nem szokott vihar lenni, stb. Ez biztos igaz volt eddig, de senki és semmi sem garantálja, hogy idén is így lesz.

Van olyan ügyfelünk, akinek az intenzíven és gondosan művelt szőlőjét tavaly nyáron gyakorlatilag tönkretette egy szupercellában keletkező jégeső. 70%-os jégkárt állapítottak meg nála. A kárérték – a számításaink szerint – meghaladta az 50 millió forintot. Tavaly még nem volt biztosítása és – pont az intenzív művelés miatt – a Kárenyhítésből sem kapott semmit a rendszer sajátosságai miatt. Idén az elsők között kötött egy komoly növénybiztosítást.

Kalkulálok

Te döntesz: előre készülsz az esetleges kárra vagy a veszteség után már csak jövőre kötsz növénybiztosítást

Nem örülünk neki, de azt tapasztaljuk, hogy gyakran azért kötnek a gazdák növénybiztosítást, mert tavaly egy komoly káruk volt. És idén már tartanak attól, hogy megismétlődik – és nem szeretnének újra milliókat vagy tízmilliókat veszíteni.

Ha még nem ebben a helyzetben vagy, nem gondolkodnál egy kicsit előre? Praktikusabb egy meghatározott összeget előre kifizetni, mintha egy komoly kár után kellene elgondolkodnod azon, miből fogod pótolni a kiesett bevételt.

agrisk

Növénybiztosítás - a legjobb megoldás – forrás: Agrisk.hu

A biztosítás díja tervezhető és előre vállalható. A kár kiszámíthatatlan

Ezért azt javaslom, legalább nézd meg, hogy mennyibe kerülne egyáltalán neked egy növénybiztosítás! Néhány alapadat megadása után 5 perc alatt megmutatjuk, hogy több biztosító milyen díjat kér – és össze is hasonlíthatod az ajánlataikat.

Add meg a telefonszámod és felhívunk, hogy amitől tartasz és amit szeretnél, szakmailag hogyan oldható meg a legjobban és a legjobb ár-érték arányban. Tehát nem a lehető legdrágább biztosítást ajánljuk, hanem azt, amely neked a legjobb! Azért, mert mi azt szeretnénk, hogy elégedett legyél – és jövőre is visszatérj hozzánk. Ügyfeleink 90%-a újra köt.

Tedd meg az első lépést, minden kötelezettség nélkül kalkulálj egyet most!

Kalkulálok

További információért látogass el az Agrisk weboldalára!