A Meyer Kína első számú optikaiválogatógép-gyártója, mind a felhasznált technológiában, mind a termékek minőségében kiemelkedik az ázsiai gyártók közül. A Forbes a 100 legértékesebb kínai cég listáján a 25. helyre pozícionálta a céget. Termékei széles választékban érhetőek el Európában, és ami különlegessé teszi az európai versenytársak között:

a kisebb élelmiszeripari vállalkozásoknak, mezőgazdasági termelőknek is tud olyan ajánlatot tenni, hogy a beruházás belátható időn belül megtérüljön.

Kisebb vállalkozásoknak is elérhető közelségbe kerül a precíziós technológia

"A mi optikai válogatógépeink minősége és hatékonysága vetekszik az európai gyártók termékeivel, viszont  lényeges árelőnnyel tudjuk kínálni ezeket a gépeket, többek között a professzionálisan automatizált és hatékony gyártási folyamatoknak köszönhetően" – mondta Abt András, a cég magyarországi kapcsolattartója. 2019-ben jött létre a Meyer európai hivatalos márkaképviselete, ami azt jelenti, hogy az európai központból szolgálják ki a vevőket, tehát magyarul kap mindenki tájékoztatást, ráadásul nem kell bajlódni a vámolással, szállítással. Az alkatrészellátás is Európán belül zajlik, így karbantartás esetén nem kell számolni azzal, hogy hetekig tart, mire megérkezik az alkatrész.

válogatógép

Már Magyarországon is egyre több helyen alkalmazzák a Meyer optikai válogatógépeit – Fotó: Meyer

A válogatógépek beüzemelését szinten az európai szakembergárda végzi, akik korrekt, magyar nyelvű tájékoztatást is nyújtanak a kezelő személyzetnek, illetve végigkísérik a vevőt a tanulási folyamat során. Komoly előismeretekre, gépészeti tudásra viszont nincs szükség a gépek kezeléséhez, mindössze a zavartalan működtetéshez szükség praktikus információkat kell begyűjteniük a kezelőknek a Meyer szakembereitől.

Mákszemtől a müzlin át a sárgabarackig

Az optikai válogatógép a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban tulajdonképpen minden szemes, darabos termék, termény válogatására alkalmas, néhány milliméteres mérettől a 6-7 centiméteres átmérőig. "A gépek alapvetően szín és méret alapján, illetve anyagösszetétel szerint képesek válogatni, valamint a legújabb fejlesztésünk, a mesterséges intelligenciát alapul vevő képfelismerő rendszernek a segítségével a különleges, eddig nehezen detektálható hibák is eltávolíthatóak" – részletezte a Meyer Europe hazai kapcsolattartója. "Gépeink válogatási minősége kiemelkedő, ami többek között a cég által fejlesztett speciális fúvókarendszernek is köszönhető".

Az optikai válogatógép egy lehetőség arra, hogy a lehető legtisztább végterméket kapjuk. A szokványos mechanikai módszerekkel ugyanis sokszor csak óriási veszteségek árán lehet elérni a maximális tisztaságot, ha fajsúlyában, méretében, egyéb paramétereiben megegyezik a hibás termék az éppel.

optikai válogatógép

Kisebb volumenű termékelőállítás esetén is megtérülő beruházás – Fotó: Meyer

Az örök kérdés: honnan lesz munkaerő és ki, mennyiért fog dolgozni?

A munkaerőhiány kardinális kérdés a mezőgazdaságban, sok helyen ma is kézzel válogatják a fokhagymát vagy a vágott, szárított paprikát, viszont ezek időrabló munkafolyamatok. Egy-egy betegség, szabadságolás, az egyre növekvő bérigények miatt nehéz jól megszervezni a munkafolyamatot, a munkaerőhiány és a munkabér kérdéskörét a Meyer gépeivel gyakorlatilag le lehet húzni a megoldandó problémák listájáról.

szemes termény

Optikai válogatógéppel szinte tökéletesen tiszta a végeredmény, amely mechanikusan csak óriási veszteségek árán lenne lehetséges – Fotó: Shutterstock

Gyakorlati tapasztalat: kevesebb logisztika, gyorsabb megtérülés

Nagy Ferenc, földesi gazdálkodónál egy Meyer M2-es, belépőszintű optikai válogatógépet állítottak üzembe. Héjnélküli tökmag tisztítására használják, és ez a gép nemcsak szín, hanem alak alapján is segít eltávolítani a sérült szemeket és az idegen anyagokat.

Az Indián Rizs Kft. évek óta szolgáltatásban végeztette az alapanyag egy részének tisztítását, válogatását. Több éve azon vannak már, hogy olyan középkategóriás optikai válogatógépet találjanak a piacon, amelynek meg is térülhet az ára. A Meyer kínálatában találták meg az ideális megoldást, a műszaki színvonal mellett a kedvező ár, a garancia, valamint a szervizháttér győzte meg őket véglegesen.

Ha felkeltette érdeklődését a Meyer optikai válogatógépeinek kínálata, vegye fel a kapcsolatot a gyártó hazai képviselőjével!

Abt András

kereskedelmi képviselő

MEYER Europe s.r.o.

Tel.: +36 70 703 7940

www.meyer-corp.eu

Agroinformon megtalálható ajánlataink