Elindult az új Agrárkörnyefzetgazdálkodás (AKG) pályázat, amiben nagyon sokan érintettek. Az ország jelentős része a nitrát-adatszolgáltatásra, a különböző pályázatok és egyéb vállalt kötelezettségek miatt a gazdálkodók túlnyomó többsége pedig gazdálkodási napló vezetésére kötelezett. Az adminisztrációs terhek kezelésére az ARASZ lehet a megoldás!

Vége a papír alapú adatszolgáltatásnak

Fotó: Arasz Kft.

Elkezdődött az egységes kérelmek beadása, elindult az adminisztrációs – esetenként rengetegnek tűnő – munka. A naplózás, a jogszabályi változások és az azoknak való megfelelés nehéz, időigényesnek tűnő kötelezettség, ami sok gazdálkodó és szaktanácsadó idejének jelentős részét teszi ki.

A gazdálkodási napló vezetése szinte mindenki számára kötelező, az ARASZ agroadminisztrációs szoftvert használók már tudják, hogy mindez mennyire gyorsan, egyszerűen és precízen teljesíthető feladat.

A gazdálkodási napló vezetése sokaknak okoz fejtörést, de az Arasz Kft. tapasztalata és ügyfeleinek visszajelzése alapján bátran elmondható, hogy ma már kivételt képeznek az ARASZ-rendszert használók. Ők nyugodtan várhatják a határidőket, hiszen aki a gazdálkodási naplót ebben a szoftverben vezeti, annak nem csak a nyomtatott napló áll majd rendelkezésre, pár kattintással kinyerheti a nitrát-adatszolgáltatáshoz vagy éppen a WEB-GN-hez szükséges ANYK-ba benyújtandó xml fájlokat is!

Nitrátjelentés, gazdálkodási napló és egyéb adminisztráció egyszerűen

Nem kell informatikus csapat, és nincs szükség oktatásra, annyira egyszerű használni – fotó: Arasz Kft.

Az ARASZ egy hatásos válasz a mezőgazdasági adminisztrációs kérdésekre!

Szinte bárkinek segítség lehet, a legbonyolultabb, sok-sok táblával rendelkező gazdaságok is nagyon gyorsan és precízen elkészíthetik az adatszolgáltatásokat, hiszen nem kell a táblákat kézzel bevinnünk, elég az egységes kérelem Excel-t feltölteni a rendszerbe, ami után rögtön indulhat a naplózás. Nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására. Szinte semmit nem kell manuálisan begépelni, nem kell a blokkazonosító változásokat figyelni, AKG-s ÖKO-s ügyfelek esetében nem kell a KET azonosítókat felvinni. Ez már önmagában több óra munkaidő-megtakarítást jelent!

Egyszerűbb agráradminisztráció - Arasz szoftver

Órákat, napokat, munkaerő-költséget takaríthatsz meg vele – fotó: Arasz Kft.

A papíron-kézzel vagy táblázatkezelőben vezetett naplózás szinte minden problémájára megoldást és egyszerűsítést jelent az ARASZ-rendszer használata.

A műveleteket (agrotechnika – permetezés – trágyázás) nem kell egyesével rögzíteni, össze lehet fogni táblákat, kultúrákat, növényvédő szereket, mindezzel megkönnyítve és jelentősen felgyorsítva a munkát. Permetezések rögzítésekor az ARASZ-ban automatikusan létrejönnek a szükséges táblákon a növényvédelmi megfigyelések.

Bár a szoftver több modulból áll, nem kell egyesével vagy csomagonként megvásárolni az egyes szolgáltatásokat. Az Arasz Kft. a teljes rendszert adja minden ügyfelének! Nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez is része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

Egyszerűbb agráradminisztráció - Arasz szoftver

Fotó: Arasz Kft.

A szántóföldi kultúrákon és ültetvényes, vagy állandó kultúrákon gazdálkodóknak, és nem utolsó sorban az állattartóknak nagy könnyítés lehet az ARASZ, hiszen a szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának lehetősége sok-sok óra vagy akár nap megtakarítást eredményez a munkájukban.

Rengeteg hasznos lista és kimutatás hívható le a rendszerből, az ARASZ döntéstámogatást nyújt a precíziós gazdálkodás területén is, és talán a legfontosabb, hogy egy adattal csak egyszer kell dolgoznunk. Jó példa egy trágyázás rögzítése, ami azonnal bekerül a folyamatos műveleti naplóba, a trágyázási naplóba, és automatikusan felkerül az összesítő lapokra! Egy adatbevitellel elkészül a web-en a nitrátjelentés, és legenerálható a gazdálkodási napló. Az ARASZ-ban elérhető földterület-nyilvántartó modulnak köszönhetően vezethető a gázolaj-nyilvántartás és természetesen itt is kinyerhető az ANYK-ba beadandó xml fájl.

Az ügyfeleivel kialakított komoly szakmai kapcsolat az egyik legfontosabb pillére az Arasz Kft. szolgáltatásának. Ez mindenki számára előnyös. Az ügyfelek bíznak az Arasz szoftverében, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. A cég azonnal (pár órán belül) reagál a feltett kérdésekre, meghallgatja ügyfeleinek fejlesztési elképzeléseit és lehetőség szerint beilleszti az éves fejlesztési tervébe.

Ki kell emelni, hogy az ARASZ-szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni, a használata könnyen és gyorsan elsajátítható, logikus felépítése és átláthatósága miatt, illetve az állandó frissülő, rendkívül jól kezelhető dokumentációnak köszönhetően!

Az ARASZ rendszerben web-es felületen dolgozunk, nem kell rendszergazda vagy informatikus csapat a szoftver mellé, mivel sem telepíteni, sem menteni nem kell az adatainkat!

A fent részletezett sokoldalúság és egyszerűség mellett a segítőkész, támogató csapat is az ARASZ mellett szól!

Ha felkeltette a szoftver az érdeklődését, több információt is talál a www.arasz.hu oldalon, vagy írjon  az iroda@arasz.hu címre.

Arasz logó