Elnézést, Ön gépkezelő, informatikus, marketinges vagy gazdálkodó? – kérdezik a partnereink tőlünk.

Az Agroinform.hu csapatában sok mindenhez kell érteni – akárcsak a szántóföldön dolgozó termelőknek!

Sokkal több közös vonás van a magyar termelői-, értékesítési folyamatokban – és a cégek agrármarketing szokásaiban, mint gondolnánk!

Hazánk kedvező klimatikus- és talaj-adottságai ellenére nem használják ki az agrárvállalkozások a hozzáadott érték és innováció adta plusz lehetőségeket, amelyekkel magasabb feldolgozottsági szintű, jóval nagyobb nyereséget hozó termékeket dobhatnának piacra – mondta Végváriné Henter Lilla, az AMC szakmai titkára a novemberben megrendezett Mi terem a neten? megnyitó előadásában.

Az agrármarketingben rejlő lehetőségekkel ugyanez a helyzet!

Hiába van nagyszerű terméke egy cégnek, amely a termelők munkáját- és jövedelmezőségét segíti, ha ezeket az információkat nem tudja a "gazdálkodók nyelvére fordítva" tolmácsolni.

Milyen marketingre van szükségünk? – gyakran teszi fel ezt a kérdést Bolyki Bence portálvezető a partnereinek. A választ erre a kérdésre rendszerint közösen kell megtalálni, ám egy biztos:

"Ha egy jól célzott, hiteles üzenetet a megfelelő csatornán, pontos időzítéssel – egyedi, figyelemfelkeltő formába öntve tolmácsolunk, azzal biztosan sikert érünk el."

Bolyki Bence, az Agroinform.hu portál vezetője a legutóbbi marketing konferencián arról is beszélt, hogy milyen problémákkal találja magát szembe az a marketinges, aki el akar jutni a gazdálkodókhoz. – fotó: Agroinform.hu

Az Agroinform csapata jól ismeri a gazdálkodók világát, hiszen nap mint nap ott vagyunk az eseményeiken, sőt munkatársaink közül többen maguk is gazdálkodnak.

"Ismerjük a termelők céljait és eredményeiket, hiszen velük dolgozunk és közéjük tartozunk!"

Aki együttműködik az Agroinform csapatával, ki tudja használni egy szakmai portál lehetőségeit is. Ráadásul az Agroinform rendelkezik a korábbi kampányok adataival és tapasztalataival, így olyan tudást tud igénybe venni, amellyel a legjobb megoldásokat találhatja meg.

Tury Anikó, az Agroinform.hu marketingvezetője is a gazdálkodók fejével gondolkodik. Találó üzenete a precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódik, amely megállíthatatlan fejlődésként és a jövő útjaként gyűrűzött be a gazdálkodók mindennapjaiba.

"Ma már mindenki egyetért abban, hogy nem elég csak “kiszórni” az információt, mint a műtrágyát. Ahogy a precíziós gazdálkodásban, itt sem mindegy, mikor, mennyit és hová juttatunk el."

Tury Anikó: "Tisztában kell lenni azzal, hogy a mai mezőgazdaság szereplői öntudatos fogyasztók." – fotó: Agroinform.hu

Hartman Gábor fejlesztési koordinátor a mezőgazdaság szerelmese, családi gazdálkodóként dolgozik Orosházán. A végzettségét tekintve informatikus fiatalember magát mégis inkább gazdálkodónak tartja – nem csoda, hogy ő ismeri talán a legjobban a termelők igényeit és vásárlási szokásait.

"Tisztában kell lenni azzal, hogy a XXI. század gazdálkodói öntudatos fogyasztók. Határozott, meglehetősen egyéni véleményük van és általában konkrét problémákra keresnek hatékony megoldást."

Más fogyasztói csoportokkal szemben a gazdálkodók szívesebben fogadnak el információkat termelők ajánlása útján, ezen belül is, kifejezetten a helyi termelőktől, hiszen számukra is a

hasonló területi adottságok mellett kipróbált technológiák válhatnak be a legnagyobb valószínűséggel.

Hartman Gábor: "A gazdálkodók szívesebben fogadnak el információkat termelők ajánlása útján." – fotó: Agroinform.hu

Inspiráló, személyre szabott tartalmakra sokkal aktívabban reagálnak a termelők, mint a hagyományos marketing-módszerekre.

A gazdálkodók vásárlási szokásai folyamatosan változnak – de ezzel párhuzamosan az ingerküszöbük is egyre növekszik. Ilyen körülmények között hogyan tudjuk elérni a célközönségünket? Melyek a megfelelő internetes csatornák és eszközök? Hogyan időzítsünk?

Ezeket a kérdéseket boncolgatja munkája során Vancsik Zoltán kiemelt ügyfél-kapcsolattartó is, aki a válaszok keresése közben az Agroinform.hu portál adatait elemzi. Kimutatási nemcsak hasznosnak, hanem kifejezetten érdekesek is a szakmában dolgozók számára – például a statisztikákból kiderül, hogy az Agroinform.hu portál kétszer annyi látogatást kap egy év alatt, mint a Louvre, a világ leglátogatottabb múzeuma!

Vancsik Zoltán az adatokat hívja segítségül egy jó marketingterv kidolgozásakor – fotó: Agroinform.hu

Most térjünk rá a konkrét számokra – betekintést nyújtunk a 2017-es látogatottsági adatainkba:

Az egyik legnézettebb, Agroinform.hu Facebook oldalon található videó már 2017 második felében átlépte a 3 milliós nézettséget, közel 10 millió felhasználó elérése mellett.

Az Agroinform.hu nemcsak Facebook nézettségben döntött rekordot. A Digitális Közönségmérési Tanács (dkt.hu) adatai szerint 2017 októberében a portált több mint 410.000 olyan valós felhasználó látogatta meg, aki egy nap egy alkalommal tekintette meg az Agroinform.hu-t. 2017 januárban és novemberben pedig több mint 10 milliós oldalletöltéssel büszkélkedhetett a portál.

Idén is lesz Mi terem a neten? konferencia az AGROmashEXPO-n

Közeledik a jubileumi, X. Mi terem a neten? agrármarketing konferencia, amelynek az AGROmashEXPO ad otthont január 25-én 14.00-15.00 között, a Hungexpo G Pavilon, VIP termében.

A X. Mi terem a neten? konferencia témái:

 • 14:00 Megnyitó – Bolyki Bence, Agroinform.hu portál vezető
 • 14:05 Fejlesztések, újdonságok, tapasztalatok – Nemzetközi Géppiac együttműködés az Agroinform portállal – Thomas Mühlbacher, Landwirt AgrarMedien GmbH
 • 14:15 Mit tanulhatunk a service designerektől? Kirándulás a tervezői gondolkodástól a józan észig – Klimes Ákos
 • 14:25 A szavak ereje. A karizmatikus előadás titkai – Bolya Imre, inspirációs előadó
 • 14:35 Elvárások és megoldások az információszerzésben – Agrármarketing kerekasztal beszélgetés 
  Résztvevők: 
  Hartman Gábor – gazdálkodó, Békés megye 
  Kiss András – Agrármarketing Centrum, ügyvezető-helyettes
  Bolyki Bence – Agroinform.hu, portál vezető
  Umenhoffer Péter, Axiál Kft., marketing vezető
  Bálint Imre – gazdálkodó, Borsod megye
  Moderátor: Stefano Favaro – marketing & media advisor, Faster Promotion

Várjuk Önöket az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon az Agroinform.hu standján és a X. Mi terem a neten? konferencián!

A konferenciára regisztrálni ide kattintva tud.

fotó: Agroinform.hu

Szervező:

Agroinform

Együttműködő partner:

AMC