A jelenlegi nehéz helyzet az összefogás teljesen új szintjét követeli meg a gazdálkodóktól. Szerencsére ezt egyre többen felismerik, és nap mint nap hallhatunk valamilyen új, példaértékű együttműködésről. Örömünkre szolgál, hogy a gazdatársadalom újabb ígéretes kezdeményezéséről számolhatunk be. A #maradj a TRAKTORBAN kezdeményezést Pajtli Péter családi gazdálkodó indította el, azzal a céllal, hogy segítsen fellkészülni gazdatársainak a járvány okozta nehézségekre.

"A mezőgazdaságban még mindig a munkaerő a legnagyobb erőforrás."

A mostani helyzetben a legfontosabb kérdés, hogy vajon lesz-e emberünk, aki elveti a kukoricát vagy elvégzi a permetezést – hangzik el Pajtli Péter videójában. Ha a környezetünkben valamikor megjelenik a fertőzés, nem lesz mindegy, hogy milyen óvintézkedéseket és munkaszervezési feladatokat végeztünk el korábban.

A gazdálkodó videójában összefoglalja az általa bevezetett munkaszervezési intézkedéseket és buzdítja ezek elvégzésére gazdálkodó társait is. Célja, hogy a lehető legkisebb fennakadással, minél többen maradhassanak munkában, közös gondolkodással kialakulhassanak azok a jó gyakorlatok, amelyek segítségével minimalizálni lehet a termelésben keletkező károkat.

A gazdálkodók előrelátó tervezése és összefogása nélkül nehezebb lesz átvészelni ezt a bizonytalan időszakot. A járványhelyzet olyan rég várt együttműködésre taníthatja meg a hazai termelőket, amelynek a vészhelyzet után is komoly hasznát veszik.

További információkért csatlakozz a kezdeményezés facebook csoportjához vagy látogass el a #maradjatraktorban youtube csatornájára.