Világszerte egyre több agrárgazdaságban használnak tartályos PB-gázt – nem véletlenül. A propánbután hatékony energiaforrás, amely lehetővé teszi a mezőgazdaság szereplői számára a fenntartható gazdálkodást, valamint könnyíti a megfelelést a környezetvédelmi előírásoknak. Általa hatékonyan és költségkímélően végezhetik tevékenységüket a műveléstől kezdve a támogató és egyéb folyamatokig.

Ehhez a Prímaenergia állandó és biztonságos tartályos PB-gázellátást biztosít országszerte – többek között azokon a területeken is, ahol a vezetékes gázhálózat kiépítése a magas költségek vagy földrajzi adottságok miatt nem lehetséges vagy gazdaságos.

energia

A PB-gáz használata megkönnyíti a környezetvédelmi előírásoknak való megfelelést

Alacsonyabb ráfordítás

A mezőgazdaság és állattenyésztés energiaigénye magas, az ezzel foglalkozó vállalatok számára pedig fontos a nyereség. Ennek érdekében a minőség emelése mellett mindenki folyamatosan törekszik a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére. A tartályos PB-gáz számos hatékonyságnövelő megoldást kínál. Napjaink gázmeghajtású öntözőrendszerei sokkal olcsóbban működnek a dízelmotoros eszközöknél, de a Prímaenergia tartályos PB-gáz az állattenyésztésben is az egyik leghatékonyabb energiaforrás.

Kevesebb kibocsátás

A tartályos PB-gázzal működő öntözőrendszerek 11%-kal kevesebb üvegházhatást okozó gázt bocsátanak ki, mint a dízelrendszerek, és 24%-kal kevesebbet, mint a benzinesek. A propán-bután használata a legszigorúbb környezetvédelmi és élelmiszer-egészségügyi előírásoknak is megfelelő termék előállítását teszi lehetővé. Az összes alternatív energiahordozó közül ez rendelkezik a legmagasabb fűtőértékkel. Sokoldalúan felhasználható, környezetbarát, minősége egyenletes, könnyen elérhető, akár átmeneti időszakra is igénybe vehető, rendszerhasználati díj nélkül.

kép

Az összes alternatív energiahordozó közül a PB-gáz rendelkezik a legmagasabb fűtőértékkel

Rugalmas megoldás

A tartályos PB-gáz alkalmazása véget vet a kötöttségeknek, függetlenül attól, hogy milyen célból alkalmazza egy agrárvállalkozás. Nincs szükség sem több kilométeres gázvezetékre, sem nagyfeszültségű elektromos kábelekre – a PB-gázt ott telepítjük, ahol szükség van rá.

A PB-gáz környezetbarát működése, egyre újabb, korszerű megoldások fejlesztésére sarkallja a gyártókat; mára olyan fejlett technológiák épülnek rá, amelyek bármilyen alternatívával felveszik a versenyt, akár költség, akár üzemhatékonyság szempontjából.

Milyen agráreszközök működtethetők tartályos PB-gázzal?

- öntözőrendszerek
- terményszárítók
- épület, üvegház fűtés-hűtés
- fagymentesítők
- meleg víz előállítás
- gyomirtás
- takarmánygranulálás
- személy és áruszállító gépjárművek
- mezőgazdasági, szántóföldi gépek 
- aggregátorok
- kompresszorok

További kérdéssel vagy megrendeléssel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a Prímaenergia Zrt.-vel
az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
telefon: 06-80/45-50-50
e-mail: vevoszolgalat@primaenergia.hu
web: www.primaenergia.hu