A gazdálkodási napló vezetése sokak számára egy időigényes „nem szeretem” feladat. Gyakori, hogy a gazdálkodók időhiány vagy az aktuális kinti munkák miatt, várva a rossz időt, halogatják részben vagy teljes egészében a napló vezetését. Ez egy esetleges hatósági ellenőrzés során igen kellemetlen következményeket vonhat maga után.

Az ARASZ Gazdálkodási Napló Szoftver erre a problémára megtalálta a hatásos választ. Az ARASZ egy rendszer, ami egyszerű és könnyen kezelhető, pár nap, pár óra használat során elsajátítható. Nincs szükség több napos vagy hetes oktatásra.

Nem kell háromszor dolgoznunk, egyetlen adatbevitellel elkészíthetjük a Gazdálkodási Naplót, a web-GN-t és a nitrátjelentést.

Mindezt hibátlanul az aktuális jogszabályi követelményeknek megfelelően.

Arasz

A szoftver könnyen használható, leegyszerűsíti a naplóvezetés folyamatát.

Az ARASZ segítség a mezőgazdaság szereplőinek, naplózási kötelezettséggel bíróknak, azaz szinte mindenkinek.  A szoftvert használók már tudják, hogy a napló vezetése nem nehézség.

Egyáltalán nem időigényes és nem idegesítő kötelezettség, hanem egy könnyedén, precízen és átláthatóan teljesíthető feladat.

Egyszerű felület garantálja a gyors és pontos naplóvezetést. Ahol lehet, az ARASZ leegyszerűsíti a munkát, beépített figyelmeztetések segítenek abban, hogy a naplónk ne csak „készen legyen”, hanem lehetőség szerint hibátlanul álljon rendelkezésre. Mindez egy olyan, webes elérésű felületen keresztül történik, aminek kezelése nem függ eszköztől, ugyanúgy használhatjuk személyi számítógépen, laptopon, mint tableten vagy telefonon.

Mivel nem kell telepítenünk a szoftvert és menteni sem kell az adatainkat, az ARASZ mellé nem szükséges informatikai stáb, és nem kell rendszergazda. Nem lebeg az adatvesztés pallosa a fejünk felett, és a mentések vagy visszaállítások bonyolult és időigényes feladatai miatt sem kell aggódnunk.

Az ARASZ-al az egyetlen dolgunk a naplónk egyszerű vezetése!

Az Egységes Kérelemből kinyerhető xls beolvasásával könnyítettük a táblaadatok rögzítését. A napló vezetése során a szoftverben lehetővé vált a táblák vagy kultúrák összefogása és azokon a csoportos agrotechnikai műveletek, trágyázások vagy akár permetszerek egyidejű rögzítése, adatbevitele. Ezzel az adatrögzítés sokkal könnyebbé vált.

gazdálkodási napló

Egyetlen adatbevitellel eleget tehetünk többféle adatszolgáltatási kötelezettségünknek.

Tápanyag-gazdálkodási terv ültetvényre és szántóra is készíthető az ARASZ-ban, illetve a szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának köszönhetően is jelentősen lerövidíti az ARASZ a naplóírással töltött időt. A rögzített adatokból jól használható listák, lehívások állnak rendelkezésre a felhasználók számára.

Lényeges, hogy folyamatosan frissítjük a szoftvert, figyelemmel kísérjük a jogszabályi változásokat és igyekszünk azonnal „reagálni” ha szükséges.

Meghallgatjuk ügyfeleink kéréseit, milyen listákat, lekérdezéseket szeretnének látni az ARASZ-ba bevitt adataikból. Amit úgy ítélünk meg, hogy mindenki számára hasznos, az gyakran bekerül a szoftverbe. Az éves fejlesztési tervünk jelentős részét az ügyfelekkel történő konzultációk határozzák meg. A rengeteg bevitt adat így még nagyobb értéket képvisel, hiszen nem csak egyszer, a napló beadáskor, vagy ellenőrzéskor használható, hanem egy folyamatos kontroll lehet a munkákhoz.

nitrátjelentés

Kis- és nagygazdaságoknak, növénytermesztőknek és állattenyésztőknek is nagy segítség lehet a szoftver.

Továbbra is törekszünk arra, hogy a partnereinknek személyre szabottan tudjuk átadni a saját felületüket, ez azt jelenti, hogy azokat az adatokat, amik xls formátumban megvannak náluk és szükségesek a Napló vezetése szempontjából, lehetőség szerint beolvassuk a programba.

Az Arasz előnyeit a fejlesztéseknek és egyszerű kezelésnek köszönhetően, az egészen kis területen, akár már 10-20 hektáron gazdálkodók és a hatalmas, akár több részből álló, több ezer hektáron gazdálkodó cégcsoportok is kiválóan tudják élvezni.

A legfontosabb és a legnagyobb ereje a szoftvernek, amit már az elején is hangsúlyoztunk, hogy az ARASZ-szal csak egyszer kell dolgozni, egy adatot csak egyszer kell rögzíteni, és mind a papíralapú napló, mind az ÁNYK-ba betölthető web-gn, vagy nitrátxml-ek egyaránt kinyerhetőek, így

a szoftvernek köszönhetően nem kell ugyanazt az adatot 2-3 alkalommal rögzíteni minden évben.

Napi szinten konzultálunk szaktanácsadókkal és gazdákkal, rengeteg a pozitív visszajelzés, a megerősítés, hogy jó úton járunk, jó az irány, és szükség van ránk!

Ha Önt is érdekli az ARASZ, a www.arasz.hu oldalon vagy e-mailben az iroda@arasz.hu címen, de akár a facebook oldalunkon www.facebook.com/gazdanaplo is utánanézhet.

Miután felvettük a kapcsolatot, felmérjük az igényeket és a gazdaság méretét, vagy a partnerek számát figyelembe véve készítünk ajánlatot a szoftver használatához. Szükség esetén el is megyünk és személyesen bemutatjuk a szoftver könnyed, egyszerű használatát. Rendelkezésre áll egy naprakészen tartott Felhasználói Kézikönyv is, amit szerződéskötéskor kapnak meg az ügyfeleink.

Ne feledjük, naplóvezetési kötelezettsége jóformán mindenkinek van, ehhez remek segítség az ARASZ.
Kérje bemutatónkat!

Arasz Informatikai Kft.
iroda@arasz.hu
www.arasz.hu