A több mint 100 éves múlttal rendelkező Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt az idei évben 79. alkalommal rendezi meg az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum 2019. szeptember 26-29. között a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A korábbi évekhez képest újszerűbb és programdúsabb eseményt kapnak a látogatók, a kor kihívásaira reflektáló szakmai programokkal, az agrár- és élelmiszerinnovációk legújabb vívmányainak felvonultatásával. Hangsúlyozottan jelenik meg az élelmiszer- és agrárdigitalizáció is, emellett az OMÉK igyekszik felkelteni a fiatalok figyelmét a mezőgazdasági pálya iránt.

OMÉK

Még több szakmai program, még több újdonság.

OMÉK Szakmai Nap a legaktuálisabb témákkal

A 79. OMÉK első napja ezúttal is Szakmai Nap lesz. A Szakmai Napnak is kiemelt üzenete lesz a fiatalítás, a generációváltás, ezen belül szó lesz arról, hogyan lehet minőségi munkaerőt találni a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, valamint mi a módja a potenciális munkavállalók megszólításának. Emellett a Szakmai Nap többek között foglalkozik majd az élelmiszertechnológiai és -biztonsági kérdésekkel is.

A szakmai programok részét képezik B2B találkozók, hosted buyer- és konferencia programok. Ezek az OMÉK teljes ideje alatt zajlanak majd, de a legtöbb ilyen jellegű esemény a csütörtök és pénteki napokon lesz.

A konferenciák olyan aktuális agrárgazdasági témák köré csoportosulnak, mint az

élelmiszerfeldolgozóipar kihívásai, 
az agrárdigitalizáció,
a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatásai, az öntözés fejlesztési lehetőségei,
az állattartás körülményeiben tapasztalható változások és ezekhez való alkalmazkodási lehetőségek.

OMÉK

Kiemelt szerepet kap az agrárdigitalizáció, a generációváltás és a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatása.

Az OMÉK a kikapcsolódás helyszíne is

Az OMÉK természetesen a nagyközönségnek is szól. Idén a látogatókat különösen színes programkínálat várja, ahol a gyerekektől a fiatalokon át a családokig bárki megtalálhatja a neki való szórakozási lehetőséget. A hagyományos „piaci kellékek” mellett lesznek digitális eszközök, robotok, drónok, automatizált berendezések, esténként pedig koncerteken kapcsolódhatnak ki a látogatók. Nem is akármilyen koncerteken: fellép Miklósa Erika, világhírű operaénekes, a Csík Zenekar, Király Viktor, a Magna Cum Laude egész estés koncertet ad, DJ Dominique pedig retro slágerekkel gondoskodik a jó hangulatról.

OMÉK

Rengeteg közönségprogram között válogathatunk.

Több újdonság is várja a látogatókat

A gyermekeket az Élménygazdaság várja, ahol interaktív eszközökkel mutatják be nekik a mezőgazdaságot: főszerepet kap többek között egy magyar fejlesztésű drón szimulátor, de lesz Agro Gasztro foglalkozás is, ahol a résztvevők megismerhetik az ipari haszonnövények, a tojás, a zöldségek vagy a fűszernövények gyakorlati felhasználását.

OMÉK

A programok között jót is ehetünk.

A másik újdonság az OMÉK Gasztropasszázs, ahol prémium minőségű étel és italkínálat várja a közönséget. Nem szabad kihagyni a Közösségi Élelmiszer Standot sem a HUNGEXPO A pavilonjában. A standon válogatott magyar élelmiszereket mutatnak be a kiállítók; a már jól ismert hungarikumok mellett a vásáron debütáló reformélelmiszerek is helyet kapnak majd. Naponta többször látványkonyhával és kóstoltatással kényeztethetjük az érzékszerveinket és pódiumbeszélgetések, szakmai prezentációk szolgálnak majd szellemi táplálékul.

A RÉSZLETES PROGRAMÉRT KATTINTSON IDE.

OMÉK

Prémium- és reformélelmiszerek is várják a látogatókat.

Új címért versengenek Magyarország innovatív élelmiszerelőállítói és gyártói. A Hungaricool termék címet azok az egyedi, új fejlesztésű, innovatív élelmiszerek nyerhetik el, amelyek amellett, hogy jó ízűek, összetételükben, előállításukban, csomagolásukban ötletes, korunk kihívásaihoz igazodó megoldásokat alkalmaznak, ezáltal nem csak belföldön, hanem határainkon kívül is exportképesek, a kereskedelemben komoly piacokat szerezhetnek.

A verseny győzteseit az OMÉK-on hirdetik majd ki. A nyeremény pedig igencsak csábító: A Hungaricool tíz leginnovatívabb élelmiszer termékét Magyarország egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánca 2020 áprilisától bevonja az üzleteiben kínált termékek közé.

OMÉK

Válogatott magyar élelmiszerek és italok.

Jegyárak

Normál napi jegy: helyszínen 1 200 Ft/ online elővételben 1 000 Ft
Diák jegy (14 év felett, diákigazolvánnyal) / Nyugdíjas jegy: 500 Ft
Családi jegy (min. egy felnőtt + min. egy 18 év alatti gyermek, szombat és vasárnap érvényes): 1 000 Ft 
A belépés ingyenes: 14 év alatti gyermekeknek, diákcsoportoknak (10 fő felett) + 1 fő kísérőnek előregisztrációval.

Az érvényes jeggyel rendelkező látogatók 50% MÁV kedvezményre jogosultak belföldön.

Bővebb információ: 
www.omek.amc.hu
facebook.com/OMEKBudapest

OMÉK

AM

AMC