Az üzemi méretű gazdaságok nagyrészt képben vannak a biztosítói ajánlatokkal, valamelyest átlátják a térítésbeli különbségeket és kellő tapasztalatuk van a kárrendezési gyakorlat terén is. Úgy 2-300 hektártól lefelé tapasztalható nagyobb mértékben a tudásbéli hiányosság, ami egyébként a biztosítatlanság számlájára írható. Ugyanis minél kisebb az üzemméret, annál több a biztosítással nem rendelkező gazdaság, vagyis tízből csak 1-2 gazda foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Ezen változtatni kell!

Az Agrisk zászlójára tűzte, hogy azoknak a termelőknek, akiknek nem okoz különösebb gondot a számítógép használata, egy elképesztően egyszerű biztosításkötési lehetőséget nyújt gyorsan hozzáférhető módon. A cég mögött álló agrárbiztosítási szakemberek 50 éves szakmai múltja a garancia arra, hogy a legkisebb gazdaságok is az üzemi méreteknek nyújtott szolgáltatást kaphassák a legjobb ár-érték arányban.

Még nem volt példa arra, hogy egy online kalkulátor segítségével kötött biztosítás mellé helyszíni, kárszakértői képviseletet biztosított volna bárki is.

Agrisk

Az Agrisk rendszere egyébként egyedi díjakat is képes adni, vagyis a jó díjaktól is létezhet egy még jobb.

„Ez nem azért van, mert valaki fukarkodik a kedvezményekkel, hanem azért, mert ezek a biztosítások vállalati biztosítások, aminek a díjrendszere nem egyezik meg a kötelező felelősségbiztosításoknál megszokottal.”

Az a logika, hogy minél több információt tudunk a gazdaságról, annál nagyobb esély van arra, hogy a személyre szabottság miatt nemcsak a biztosítási elemek, de a díjszint vonatkozásában is hozzáigazodjunk az elképzelésekhez.

Csakhogy kapcsolatfelvétel hiányában, vagy annak szándéka hiányában rontjuk az esélyeinket arra, hogy a piac legjobb ár-érték arányú biztosítása legyen a miénk. Mindenesetre közeledik a december elseje, ameddig még lehetőség van a nem megfelelő biztosítási konstrukciókat felmondani. Ha valaki ezt elmulasztja, akkor a következő év végéig már elkötelezte magát az adott biztosító irányába. Vagyis tavasszal a váltás már nem megengedett.

Ön bizonyára okosan akar dönteni. Ebben az esetben ITT kezdje a legjobb ár-érték arányú biztosítás iránti tájékozódást.

Szerző: Surmann Árpád, agrárbiztosítási szakértő, Agrisk.hu, Karszemle.hu alapító