Abban, hogy a földgázvezetékektől távolabb eső helyeken a PB-gáztartályok reális alternatívát jelentenek a mezőgazdaság, az ipar vagy épp a vendéglátás szereplőinek, semmi újdonság nincs. Mostanra azonban egyre inkább úgy tűnik, a technológia már rég nem „kényszermegoldás”, hanem sok szempontból az elérhető legjobb választás az új rendszerek kiépítésekor vagy akár a korszerűsítésnél. Lássuk, az agrárvállalkozások számára milyen érvek szólnak a tartályos gáz, valamint az azt egyedülálló feltételek mellett kínáló Prímaenergia Zrt. mellett!

pb gáz

A technológia már rég nem „kényszermegoldás”, hanem sok szempontból az elérhető legjobb választás – fotó: Prímaenergia Zrt.

1. Kiváló tulajdonságok a mezőgazdaság szolgálatában

Ha egy adattal akarnánk illusztrálni, miért lehet a lehetőségek bővebb tárháza esetén is ideális opció a PB-gáz, azt írnánk: a fűtőértéke 2,5-szerese a földgázénak. Ehhez a páratlan energiasűrűséghez garantált, egyenletes hőleadás, jól szabályozhatóság és automatizáltság, valamint nagyfokú mobilitás és biztonság társul. Mindez együttvéve hatékony, magas minőségű munkavégzést tesz lehetővé a növénytermesztésben és az állattenyésztésben is.

2. A tevékenységek széles skáláján használható

A legtöbb gazdaságban túlzás nélkül egész évben nélkülözhetetlen a tartályok biztosította gáz. A teljesség igénye nélkül az alábbi eszközök működtethetők költség- és energiatakarékosan PB-gázzal:

  • öntözőrendszerek;
  • terményszárítók;
  • fóliasátor, üvegház fűtése-hűtése;
  • fagymentesítők;
  • melegvíz-előállító készülékek;
  • gyomirtó-, takarmánygranuláló berendezések;
  • személy- és áruszállító járművek;
  • mezőgazdasági, szántóföldi gépek;
  • aggregátorok, kompresszorok.

Ráadásul a munkavégzés mellett a tanya, birtokközpont lakáscélú épületének fűtésénél, energiaellátásánál is jó szolgálatot tehet a PB-gáz. Az ilyen irányú beruházásokra most családi otthonfelújítási támogatás is igényelhető, amelynek részleteit ide kattintva olvashatja.

pb gáz tartály

A PB-gáz fűtőértéke 2,5-szerese a földgázénak – fotó: Prímaenergia Zrt.

3. A fenntartható eredmények záloga

A jelenkor trendjeit nézve nem kérdéses, hogy a mezőgazdaság szereplőinek minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kell fektetni a „zöldítésre”. Ebből a szempontból jó hír, hogy a PB-gáz károsanyag-kibocsátási értéke a fosszilis tüzelőanyagok közül messze a legkedvezőbb. Ez a megoldás tehát segít megfelelni a modern elvárásoknak, mind vállalkozása ökológiai lábnyomát, mind a termékeire vonatkozó élelmiszer-egészségügyi szabályokat illetően.

4. A megfelelő partnerrel garantált a folyamatos ellátás

Az eddig ismertetett előnyök kétségkívül sokat nyomnak a latban, de talán ennél is fontosabb az energiabiztonság, hiszen a szektor cégei számára már a legkisebb fennakadás is súlyos károkat okozhat. A Prímaenergia – 2016-ig Prímagáz Hungária Zrt. néven – éppen partnerei állandó, garantált kiszolgálása érdekében építette ki azt az országos hálózatot és a hozzá tartozó hátteret, amire mindenki bátran támaszkodhat. Sokat mondó, hogy a vállalat a mögöttünk hagyott, hosszú évek óta nem látott igényeket hozó terményszárítós szezonban is a piacon egyedülálló módon állta a rohamokat, és rugalmas hozzáállással, jó szervezettséggel biztosítani tudta megrendelőinek a szükséges mennyiségeket.

5. Önnek elég a saját munkájára figyelni!

A Prímaenergiánál a fejlesztések egyik fő iránya, hogy a PB-gáztartályokra voksoló cégek minden idejükkel a saját tevékenységükre koncentrálhassanak. Ennek jegyében a vállalat a kapcsolatfelvételtől a tervezésen, telepítésen és engedélyeztetésen át egészen az üzembe helyezésig, majd a karbantartásig minden terhet kész levenni megbízói válláról. A Prímaenergiánál mára több évtizedes tapasztalat és több ezer referencia igazolja a gyors, személyre szabott és minden vonatkozó szabálynak megfelelő együttműködéseket. Szintén a kényelmi szempontokat szolgálja, hogy a központ munkatársai képesek nyomon követni a tartályszint csökkenését, így még időben figyelmeztetnek az utánpótlás szükségességére, amit rugalmasan egyeztetnek is.

Prímaenergia Zrt. logó

A fentiek tükrében nem meglepő, hogy egyre többen választják a Prímaenergia PB-gáztartályait, méghozzá messze nemcsak „jobb híján”, hanem mert ténylegesen ez a legjobb, sokak számára elérhető lehetőség!

Minden továbbiért forduljon bizalommal a Prímaenergia Zrt.-hez!

Telefon: 06-80-45-50-50

E-mail: vevoszolgalat@primaenergia.hu

Web: www.primaenergia.hu