A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - ezt a HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke mondta el vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Zöld átállásra van szükség

Weingartner Balázs közölte, hogy már egyáltalán nem kérdés, a zöld átállást minél előbb és minél hatékonyabban meg kellene valósítani a fenntarthatóság érdekében - írta meg az MTI.

Ő úgy véli, hogy az energia mindennapi használatának kulcskérdése annak tárolása. A jövő egyik megoldása a hidrogén lehet, de az akkumulátor-technológia már most rendelkezésre áll. Ez a jövő energetikai rendszerének nélkülözhetetlen eleme lesz. Hozzátette azt is, hogy a világon most zajlik egy új ipari forradalom, amely hatalmas jelentőségű és rohamos tempójú energetikai fejlődést jelent.


"Magyarország időben lépett, és szerencsére jól állunk." Tudni kell, hogy aki ebben a folyamatban nem vesz részt, az lemarad és kimarad - hangsúlyozta Weingartner Balázs, aki a videóban jelezte, "közös ügyünk a zöldenergia".

A HUMDA közösség egy online kérdőívet is létrehozott ezzel kapcsolatban, amit április közepéig bárki kitölthet a weboldalon keresztül. Hozzátették, hogy cégcsoport vallja: a zöldenergia közös ügyünk.

A kérdőívben a napelem kérdésére is részletesen kitérnek - fotó: pexels.com

A kormány célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyében. Most online társadalmi párbeszédet indítottak a zöldenergia kérdésében. A felmérésben egyebek között a zöldenergia megtermelésének és tárolásának fontosságáról, a napelemek telepítésének és az elektromos közlekedésnek az állami támogatásáról, valamint a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el a véleményüket a kitöltők.