Június 16-án 10 órától az Agroinform.hu Terménypiacok Webinárium címmel online rendezvényt szervez, melynek keretében az Agrárközgazdasági Intézet szakértőjével és  hazai terménykereskedelemmel foglalkozó cégek vezetőivel tekintjük át a terménypiacok alakulását.

A szakmai fórum során Cseresznye Pétert, a Viterra Hungary Kft. kereskedelmi igazgatóját kérdezzük arról, hogy milyen trendek figyelhetők meg a felhasználási cél szerinti termesztés szempontjából a leggyakoribb szántóföldi növénykultúrák esetében. Milyen javaslatokat lehet tenni az eddigiekhez képest más növénykultúrák vagy növényfajták termesztésbe vonásával kapcsolatban.

Cseresznye Péter 2016-ban gabonakereskedőként kezdett a Viterránál, majd hamarosan a területi képviselői csapat vezetésével bízták meg. Közel 2 éve kereskedelmi igazgatóként dolgozik, a magyar és cseh irodákban működő kereskedelmi csapat vezetése tartozik hozzá, ezzel együtt egy 6 országból (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Horvátország) álló régióban a kereskedelmi tevékenység szervezése, menedzselése.

A webinárium helyszíne: ZOOM alkalmazás (itt letöltheted).

A webinárium időpontja: 2021. június 16. szerda, 10:00

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálj a rendezvényre az alábbi űrlap kitöltésével:

 

 

 

PROGRAM

10.00 – 10.05: Megnyitó  – Bolyki Bence, Agroinform.hu portálvezető

10.05 – 10.10: Köszöntő – Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára

10.10 – 10.25 Kitekintés a nemzetközi és hazai piacokra – Dr. Potori Norbert, Agrárközgazdasági Intézet

10.25 – 11.15: Szakmai Fórum: a kiemelt szántóföldi kultúrák hazai terménykereskedelme

Résztvevők:

Reng Zoltán – Hungrana Kft., vezérigazgató

Cseresznye Péter – Viterra Hungary Kft., kereskedelmi igazgató

Dr. Kovács István Dezső – KITE Zrt., Terménykereskedelmi üzletág igazgató

Sándorfy András – Marton Genetics, ügyvezető igazgató