„E megállapodás révén az Arysta LifeScience megerősíti globális vezető pozícióját a biostimuláns forgalmazók között, és fontos lépést tesz az új stratégiánk megvalósítása felé“ – mondta Diego Lopez Casanello, az Arysta LifeScience elnöke.

A megállapodást az Arysta harmadik negyedévi eredményeinek közzététele után néhány nappal jelentették be, megjegyezve, hogy a biomegoldás értékesítések jelentősen hozzájárultak a vállalat 2016 évi általános jó teljesítményéhez – számolt be az agribusinessglobal.com.


A két vállalat nem hozta nyilvánosságra a megállapodás feltételeit. „Az Arysta LifeScience vállalattal való megállapodás egy mérföldkövet jelent azon célunk megvalósításában, hogy a biológiai technológiák értékesítésében, világviszonylatban a növénytermesztők kiemelt ellátóivá váljunk“ – tette hozzá Stephen Butler, a Beem Biologics vezérigazgatója.

A biostimuláns, mint természetes biológiai komplexum, segít mérsékelni a növényeket érő stresszhatásokat, és egyben elősegíti a növények egészséges fejlődését. „Az egyetem és magán kutatóhelyek által az utóbbi 24 hónapban végzett szántóföldi kísérletek, illetve házon belüli tanulmányok megerősítik, hogy ez az új biostimuláns elősegíti a növények egészséges és gyors korai fejlődését, fokozza a virágzást, a termésérést és növeli a termésátlagot számos növényfaj esetében“ – mondta Lance Beem, felfedező és tanácsadó.

biostimuláns

A készítmény segít mérsékelni a növényeket érő stresszhatásokat és elősegíti a növények egészséges fejlődését – fotó: iStock

Az Arysta LifeScience a licenc révén kizárólagos, globális jogot kapott a szabadalmazott technológia mezőgazdasági piacokon való hasznosítására az egész világon. A felek szándéka, hogy együttműködjenek az új készítmények kifejlesztésében és forgalmazásában, illetve a technológia hasznosításában.

"Ez az új, izgalmas és egyedi biostimuláns jól alkalmazható együtt a hagyományos növényvédelmi termékekkel, és egy olyan értékes, új eszköz lesz, amelyet ajánlhatunk a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat alkalmazó termelőknek“ – magyarázta Neil Stapensea, az Arysta LifeScience Biostimuláns és Innovatív Növénytáplálkozási Termékmanagement részlegének vezetője.