Minden magyar beruházást támogatni kívánunk, legyen szó kisvállalkozásról, középvállalatról vagy éppen nagyvállalatról – jelentette ki Varga Mihály. Mint mondta: a GINOP legfontosabb célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása, a foglalkoztatás bővítése, a vállalkozások exportképességének növelése, mert ezek adják a gazdaság gerincét.

A miniszter tájékoztatott, hogy az öt kis- és középvállalkozás összesen több mint 500 millió forint értékű fejlesztéséhez a kormány 280 millió forintot meghaladó uniós forrással járult hozzá. Mint mondta: közös érdekünk a hazai termelők és feldolgozók támogatása, ugyanis a magyar termékek vásárlása a hazai gazdaságot erősíti, magyar munkahelyeket véd meg, és a magyar családok megélhetését biztosítja.

Folytatódnak az élelmiszeripari beruházások – fotó: Pénzügyminisztérium

A pályázat keretében az édesipari U és U Kft. 166 millió forint értékű fejlesztéséhez több mint 90 millió forintos támogatást nyert el, a TUTTI Kft. 120 millió forintos beruházás révén új eszközök beszerzésével növeli termelését, amelyhez a kormány 84 millió forint támogatással járult hozzá.  A Panyolai Szilvórium munkahelyteremtő beruházást tervez 56 millió forint értékben, 41 millió forintos támogatással.

A Csabai Szalámi Kft.  több mint 20 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházáshoz 14 millió forint forrásra pályázott sikeresen. A Balogh Tészta Kft. termékfejlesztést tervez 138 millió forint értékben, amelyhez 52 millió forintos segítséget jelent a pályázati támogatás.

Elindult a GINAPP, a Pénzügyminisztérium első alkalmazása

Az alkalmazás segítségével a vállalkozások minden Ginop (Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program) kiírásról részletesen informálódhatnak, a pályázatok megjelenéséről azonnali értesítést kaphatnak, de akár kérdéseiket is feltehetik az ügyfélszolgálatnak. A vállalkozásoknak attól sem kell tartaniuk, hogy lemaradnak egy pályázatról, mert az applikáció figyelmezteti őket.