A KWS Magyarország Kft. közleményben tudatta partnereivel, hogy a cég ügyvezető igazgatói pozícióját 2020. október 26-tól Szanyi István tölti be. Szanyi István elismert és nagy tapasztalattal rendelkező szereplője minda hazai, mind a nemzetközi vetőmagiparnak. Tapasztalatait nagy nemzetközi mezőgazdasági inputanyag-forgalmazó cégeknél szerezte végig járva a szakmai ranglétrát a területi képviselői pozíciótól az ügyvezetői igazgatóig. Dolgozott Kelet-Közép-Európai régióvezetőként, vezetett nemzetközi portfólió és termékmenedzser csapatot, később az Európai Sales Effectiveness területét irányította.

Szanyi István, a vállalat új ügyvezető igazgatója – fotó: KWS Magyarország Kft.

„Bizonyosak vagyunk, hogy István érkezésével és tapasztalatával további közös sikerek felé vezetjük a KWS Magyarország vállalatát, mely 2019-ben ünnepelte 20 éves hazai fennállását” – emelte ki Pallós Mihály.

Szanyi István: „Jövőt vetni: célkitűzésem a KWS vállalati alapelveire és tradíciójára építve a magyarországi üzleti tevékenység sikeres folytatása és új célok meghatározása, amelyek középpontjában a termelők és partnereink sikere és elégedettsége áll. Lenyűgöző a KWS fiatal csapatának szakmai felkészültsége, elkötelezettsége és nyitottsága az új dolgok, innováció iránt. A KWS több fajra kiterjedő széles portfóliójával és innovatív új fajtáival a termelők meghatározó partnere kíván lenni a hatékony és fenntartható gazdálkodás területén.”

„István kinevezésével az igazgatóság bizonyos abban, hogy a magyarországimenedzsmentben és csapatban megvannak a szükséges készségek, vezetői tulajdonságokés tapasztalat egyensúlya a termékportfólióban meglévő lehetőségek teljes kiaknázására ésúj növekedési területek beazonosítására” – hangsúlyozta Kiss Csaba a KWS Délkelet-Európai igazgatója.