A világjárvány sajnos arra a döntésre kényszerítette a szervezőket, hogy az áprilisi TECHAGRO, és SILVA REGINA és BIOMASS kiállításokat az eredetileg tervezett áprilisi időpontban lemondják. A következő TECHAGRO, és SILVA REGINA és BIOMASS szakvásárokat a szokásos vásárciklusnak megfelelő időpontban 2022. április 3-7. között rendezik meg ismét Brnóban.

Elmarad az ANIMAL TECH is, az állatorvosi és állattenyésztési szakvásárt új időpontban, 2021. június 27-30. között az élő állat kiállítással egyszerre rendezik meg szintén Brnóban.

TECHAGRO - SILVA REGINA – BIOMASS

A TECHAGRO, és SILVA REGINA és BIOMASS kiállítást 2022-ben rendezik meg legközelebb – illusztráció: bvv.cz/techagro

Mindkét esemény visszatér a korábbi kétéves időszakosságra

A növénytermesztés és az erdészet iparorientált vásárainak rotációja páros, az állattenyésztési vásárok pedig páratlan években fog szerepelni a rendezvény programján.

"Láthatjuk a vállalatok érdeklődését, hogy bemutatkozhassanak a speciális expo rendezvényeken. Még a tartósan kedvezőtlen helyzet sem változtatott ezen. A videokonferencia és az online környezet soha nem fogja felváltani a vásárokat, mert az emberek társas lények, és személyes interakcióra van szükségük, amikor beruházásásokról, például mezőgazdasági gépek vásárlásáról döntenek."

- jelentette ki Jiří Kuliš, a Brnoi Kereskedelmi Vásár vezérigazgatója. - "Úgy gondoljuk, hogy néhány hónap múlva visszatérünk a normális élethez, ami lehetővé teszi, hogy 2022-re a megszokott módon rendezzük meg az expót".

"Nagyra értékeljük az Importőrök Szövetsége és a Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetségének képviselőivel folytatott konstruktív tárgyalásokat. Úgy gondoljuk, hogy a helyzet idén júniusban már lehetővé teszi az Állattenyésztés Országos Kiállításának és az ANIMAL TECH tenyésztéstechnikai vásárnak a megrendezését. Lehetőséget adunk az egyéb mezőgazdasági gépek kiállítóinak arra, hogy rendhagyó módon vegyenek részt ebben az eseményben, hogy már ebben az évben bemutathassák újdonságaikat "- mondja Jan Kuběna, az expo üzleti igazgatója.