A betakarításban nélkülözhetetlen önjáró gabona arató-cséplő gépek 80 évvel ezelőtt jelentek meg a mezőgazdaságban. A hagyományos keresztdobos – szalmarázós kivitelű kombájnok motorteljesítménye, áteresztőképessége és szemteljesítménye a gyártó cégek folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően az évek során elképesztő ütemben növekedett. Aztán a 70-es évek közepén megjelentek a hosszdobos rotoros rendszerű gabonakombájnok, majd 20 évvel később használatba kerültek az úgynevezett hibrid arató-cséplő gépek, melyek gyakorlatilag a két technológia ötvözésével célozták meg az áteresztőképesség és szemteljesítmény növelését.

Íme munka közben a CH 7.70-es kombájn! – videó: Agroinform.hu

A két világ legjava! – Mondja a szlogen,de ízlelgessük kicsit, hogy

pontosan mit is takar ebben az esetben a "crossover" szó?

A New Holland az új CH 7.70-esben ötvözte saját kiváló Twin Rotor™ leválasztó technológiáját és a hagyományos kombájnjaiban alkalmazott hatékony, nagy átmérőjű cséplődobot: így született meg a vadonatúj crossover betakarítási koncepció. Sőt, a gép további különlegessége – a technológiai újítás mellett –, hogy úgy illeszkedik a középkategóriába, hogy áteresztőképességével és teljesítményével a nagy testvér, CR felé húz, illetve a 80-as években megjelent híres elődjéhez, a TF termékcsaládhoz hasonlóan a CH is új szegmenset teremt.

Meggyőző kiállás, elképesztő tempó – fotó: Agroinform.hu

Nézzünk pár rendkívül erős statisztikai adatot:

  • +25% áteresztőképesség a szegmenshez tartozó hagyományos kombájnokhoz képest.
  • -35% törtszem a szegmenshez tartozó kombájnokhoz képest.
  • +15% háromlépcsős tisztító kapacitás a kétlépcsős tisztításhoz képest.
  • +10% motorteljesítmény a CX6.90 kombájnhoz képest.

A két darab keresztirányban elhelyezett kialakítású cséplőszerkezet cséplődobja, a maga 600 mm-es átmérőjével kimagasló cséplési teljesítményt nyújt, ami a kategóriában a legnagyobbnak számít. Mindez a felhasználóbarát, szekcionált dobkosárral ötvözve a legjobb választás azok számára, akik sokoldalúan felhasználható gépet keresnek, hiszen nagyon gyors (kevesebb, mint 20 perc) váltást tesz lehetővé a termények között.

Rendkívül sokoldalúan felhasználható gép – fotó: Agroinform.hu

Az új, HD hajtású dobvariátorral a cséplődob fordulatszáma a kabinból kontrollálható, ami azt jelenti, hogy a gépkezelő azonnal reagálni tud a változó körülményekre. A cséplőrendszer a jól bevált CX kombájnokról megismert Opti-Thresh™ rendszerrel rendelkezik, azaz a dobkosár hátsó szegmense szerszámok használata nélkül, könnyedén állítható. A felső szegmens dobtól távolabbi pozícióba állításával a dörzshatás enyhébb, így kíméletesebb behatások érik az anyagáramot, amivel jobb szalmaminőséget eredményeznek.

A CH7.70 teljesítménye hátterében az FPT Cursor 9-es erőforrása áll a maga 374 lóerejével, amely 34 LE-vel több, mint a szalmarázóládás CX6.90-es kombájné. A motor az FPT Industrial levédett HI-eSCR 2 technológiának köszönhetően megfelel a legszigorúbb Stage V emissziós előírásoknak.

Az ergonomikus kialakítású kabin a kezelő számára a kényelmes munkavégzésen túl, rendkívüli rálátást biztosít a vágóasztalra. Az új CH kombájn sokoldalúságát bizonyítja, hogy minden növényi kultúrában és bármilyen körülmények között otthonosan érzi magát.

További információkért keresse az AGROTEC Magyarország Kft. gépértékesítőit.