Az AgroVIR Kft. kezdeményezésére több ágazati intézmény és vállalat együttműködésével indul el Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenye, az Agrovirtus. Az egyetemek közti vetélkedő célja, hogy a résztvevő fiatalok egy virtuális gazdaságban szimulált termelési év során gyakorlatban ismerjék meg a leginnovatívabb mezőgazdasági eljárásokat, technológiákat és egyben számot is adjanak tudásukról.

A verseny egy virtuális, 500 hektáros területen zajlik. Az egy hónapos selejtező során a csapatok 4-5 napi rendszerességgel kapnak szituációs termeléstechnológiai feladatokat, a hat legjobb csapat pedig komplex, vállalatirányítási készségeikről ad számot a döntőben, neves zsűri előtt november közepén.

A versenyről további részletek derülnek ki az alábbi videónkból:

A versenyre több szempontból is megéri jelentkezni: a feladatok során játékos körülmények között ismerhetik meg a versenyzők a legmodernebb technológiákat, elsajátíthatják az ország vezető vállalatirányítási rendszerének használatát és bemutatkozhatnak a hazai agrárium kiemelkedő cégeinek.

A résztvevők tehát biztosan gazdagodnak elméleti és gyakorlati ismeretekkel, de nem csak azzal:

a verseny győztes csapata egymillió forint értékben vehet részt az általa kiválasztott fesztiválon.

emellett külföldi szakmai utakért, borkóstolóért, csapatbuliért, wellness hétvégéért és egyéb értékes nyereményekért is versenybe lehet szállni.

A két hónapon át zajló versenyre október 12-ig jelentkezhetnek a 3-4 fős, egyetemista csapatok a www.agrovirtus.hu weboldalon keresztül.

További információ:
• honlap: www.agrovirtus.hu
• email: info@agrovirtus.hu
• telefon: 06-20-450-1006