A SweGreen svéd vállalat az Ica Maxi láncolat egyik áruházán belül egy 60 négyzetméteres területen levélzöldség (többek között koriander, bazsalikom, kapor és saláta) termesztésére rendezkedett be. Ez lesz az ország első ilyen létesítménye – írja a freshplaza.com.

A Stockholmhoz közeli Solna településen, vertikális rendszerben (4 szinten) működő és mesterséges intelligenciával felszerelt belső kert üvegfallal van elválasztva az eladótértől, így a vásárlók folyamatosan figyelemmel kísérhetik a termesztést.

A helyben termelt zöldségek árusítása várhatóan még ebben a hónapban megkezdődik, gyakorlatilag növényvédő szerek nélkül előállított, abszolút friss és egészséges termékeket kínálva a vásárlóknak. Christofer Spångberg az áruház vezetője nagyon büszke erre az újításra, és folytatni kívánja a SweGreen-nel való együttműködést, a bolt pedig ezzel egyedülálló szolgáltatással is bizonyítja a vásárlók iránti elkötelezettségét, és biztos lehet abban, hogy közülük egyre többen visszatérő vevőivé válnak. A SweGreen egyébként több hasonló, beltéri farm megépítését is tervezi.