– Pilisi Andorral, a Novara Coop Kft. gép-üzletág vezetőjével beszélgettünk a 2018-as év újdonságairól és egy pótkocsimárkáról, amely kizárólagos hazai forgalmazójává lépett elő a Pest megyei családi vállalkozás.

– 2019 január 1-jétől a BICCHI és BIMAC pótkocsik kizárólagos magyarországi képviseletévé lépünk elő. Nem olyan régen, az EIMA kiállításon állapodtunk meg erről az olasz anyavállalattal – ám ehhez az eredményhez kemény munka és rengeteg eladási darabszám vezetett.

Pillanatkép az EIMA kiállítás BICCHI standjáról – fotó: Pilisi Andor

Mindössze két év leforgása alatt, több mint 100 BICCHI pótkocsit értékesítettünk a magyar gazdálkodóknak,

amely teljesítményt önmagában is óriási sikerként könyveltünk el – nyilatkozta Pilisi Andor.

A pótkocsik érdemei mellett ki kell hangsúlyoznunk, hogy a BICCHI termékek kedvező ár-érték aránya páratlan a hazai piacon, és a kiemelkedő minőség mellett olyan széles méretszegmenssel rendelkeznek az egyes típusok, amelyek közül valóban minden gazdálkodó talál ideális kivitelt a saját gazdaságába.

Jó hír a termelőknek, hogy a kizárólagos forgalmazói státuszból adódóan januártól még jobb áron tudjuk kínálni a BICCHI pótkocsikat, országos kiszállítással és szervizhálózattal.

A BICCHI pótkocsik kedvező ár-érték aránya páratlan a hazai piacon – fotó: Pilisi Andor

Természetesen újdonságot is hozunk az AGROmashEXPO kiállításra a BICCHI kínálatából, amely háromtengelyes, 14 tonna teherbírású bálaszállító pótkocsi formájában már úton van a telephelyünk felé!

A partnereink már megszokhatták, hogy mi sosem árulunk zsákbamacskát, így most is eláruljuk a pótkocsi árát, amely 4.250.000.- Ft + ÁFA lesz.

Bizonyára sok gazdálkodó felteszi a kérdést magában, hogy miért éri meg hivatalos hazai forgalmazótól gépet vásárolni?

– A már említett, nyomós érveken – azaz a speciális kedvezményeken, az országos szervizhálózaton, valamint a folyamatos alkatrészellátáson túl – elmondhatjuk magunkról, hogy

minden pótkocsinkat levizsgáztatva, a gazda által kiválasztott kivitelben – plusz díjazás nélkül választható egy-, vagy kétkörös fékrendszerrel – szállítjuk házhoz.

– Más eredményetek is van, amire büszkék lehettek. Folytassuk a sort egy új, saját termékkel!

– Nagy örömmel jelentjük be, hogy

elkészültek az első, saját tervezésű és gyártású NCK 700 automata kitérésű talajmaróink.

Ezzel a kertészeti munkagéppel hiánypótló eszközt szerettünk volna megalkotni. Az általunk tervezett eszköz, a korábbi konstrukcióval szemben elektronikus központi vezérléssel rendelkezik, amelynek köszönhetően biztosabban üzemeltethető. Üzemeltetése történhet kézzel – manuális módban joystick segítségével – illetve érintőpálca használatával, automatikus üzemben.

A gép újdonságértéke nem csupán az elektronikus központi vezérlésben rejlik – hiszen elektronikus vezérlésű gépek már léteztek korábban is – a saját fejlesztésünk a szerkezet egyszerűbb, kezelőbarát kialakításában rejlik, amely a gép meghibásodásmentes üzemeltetését és hosszabb élettartamát is szolgálja.

A korábban forgalmazott talajmarók kiválasztásakor a gazdálkodót nagy mértékben korlátozta a munkagép lóerőigénye. Ebből is okulva, az általunk tervezett gépet csupán egy kardántengely üzemelteti, amely meghajtására alkalmas lehet egy mindössze 25 lóerős traktor is.

Bízunk benne, hogy a gazdálkodókhoz minél gyorsabban eljut az új munkagépünk híre és minél több termelőnek megmutathatjuk majd az eszközt valós munkakörülmények között is. Az NCK 700 automata kitérésű talajmarót, első alkalommal az AGROmashEXPÓN tekinthetik meg az érdeklődők.

A kertészetek számára más munkagépek is rendelkezésre állnak! Nem régen érkezett meg például ez a forgókapás sorközművelő is a Novara Coop Kft. telephelyére.

Forgókapás sorközművelő – fotó: Pilisi Andor

– Még mindig nincs vége az újdonságok sorának – folytassuk egy új termékkörrel a kínálatotokból!

– Felismertük az aszályproblémát, amely 2018 bizonyítékaként, már az év bármely időszakban sújthatja a gazdálkodókat. Ennek orvoslásaként csak az öntözés jelenthet megoldást – így mi is elkezdtünk öntözőberendezéseket forgalmazni.

A termelők úgy ismertek meg minket, hogy mindig olyan eszközökkel szolgáljuk partnereinket, amelyek kiemelkedően jó ár-érték aránnyal rendelkeznek a piacon. Jó hír, hogy a hitvallásunkba az új öntöződobos berendezések is kiválóan illeszkednek kedvező árfekvésükkel és jó anyagminőségükkel.

Ezzel a géppel kivitelezhető egy korszerű, kiváló ár-érték arányú öntözőrendszer. A dob mérete: 75/300. Ára: 2.350.000.- Ft + ÁFA – fotó: Pilisi Andor

A precíziós gazdálkodás területén is nagyot léptünk előre a Strip Hawk sávos magágykészítőinkkel. Az elmúlt évben tartott gyakorlati gépbemutatónkon nagyon szépen bizonyítottak az eszközeink – és ennek a géppróbának idén érett be a gyümölcse, így két Strip Hawk gépet is sikerült értékesítenünk.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Strip Hawk anyavállalat az AGROmashEXPO kiállításon, a Novara Coop Kft. standján fogja bemutatni első alkalommal a nagyközönség előtt a legújabb fejlesztésű sávos művelőgépét. Az eszköz egyelőre számunkra is meglepetés, nagyon várjuk a világpremierként debütáló gépet!

– Mindezek fejében még új telephelyre is költöztök, amely megnyitását jövőre tervezitek. Hol lesz ez helyileg?

– Az új telephelyünk szintén Tökölön lesz, melynek megnyitását 2019 decemberére tervezzük, a jelenlegi helyünktől mintegy 200 méterre. A címünk: 2316 Tököl, Csépi út 2643/1 hrsz.

Nagyon várjuk már a januári AGROmashEXPO kiállítást is, ahol végre bemutathatjuk az újdonságainkat – és újult erővel nézhetünk szembe a 2019-es gazdálkodási év kihívásaival.

Szeretettel várunk mindenkit január 23-a és 26-a között a Hungexpo vásárvárosban, a megszokott helyünkön, a C pavilon 5/a standon, illetve a pavilon előtti szabad területen.

Téli munkák gépeivel, hótolólapokkal, vagy a fakitermelés gépeivel kapcsolatosan is forduljon bizalommal a Novara Coop Kft. szakembereihez a társaság honlapján feltüntetett elérhetőségeken.