Létezik olyan márkafüggetlen gépkereskedés hazánkban, ahol a társaság szakemberei mindenhez értenek, ami a gazdálkodóknak számít? Naná! Minket meggyőzött erről az AGROPARK szakember gárdája, amikor ezer termelő társunkkal együtt az új telephelyük megnyitóján jártunk.

Ezzel a látvánnyal nem lehet betelni – nézzünk körül újra Csengelén!

Varga Zoltánnal, az AGROPARK – Euro Noliker Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk arról az útról, amely a társaság új telephelyének megnyitójához vezetett, valamint a "megvalósult álomról" – azaz az új beruházás részleteiről.

"Tíz évvel ezelőtt a véletlen úgy hozta, hogy az eladott személyautómért cserébe egy öreg John Deere traktort is beszámítottam. Nem bántam meg a döntésemet, hiszen akkor valami elindult és magával ragadott... Mára odáig fejlődtünk, hogy az M5 autópálya kisteleki kijáratánál található új telephelyünkön közel kétszáz traktor és kombájn várja, hogy munkába állhasson a termelőknél. Az elmúlt 5 évben közel 50 milliárd forint értékben több mint 2500 db mezőgazdasági gépet értékesítettünk, így ma az AGROPARK Magyarország legnagyobb márkafüggetlen mezőgazdasági gépkereskedése."

Mit gondolsz, mi a titka annak, hogy ilyen rövid idő alatt az egyik legnagyobb mezőgazdasági gépkereskedelmi társasággá nőttétek ki magatokat Magyarországon úgy, hogy sikerült megtartani a márkafüggetlen új- és használt gépkereskedelmi státuszt?

Ünnepélyes szalagátvágás az új AGROPARK telephelyátadó rendezvényen – fotó: agropark.hu

"A gazdálkodók szeretik az őszinteséget és a korrekt üzleti kapcsolatokat – mi pedig a kezdetektől ezt a hitvallást közvetítjük a partnereink felé. „Hirdetések kizárólag árakkal! Mi nem szégyelljük és nem is titkoljuk árainkat!” – mondjuk már több mint 10 éve.

Minden gépünket árral együtt feltüntetve, titkolózás nélkül kínáljuk – talán ezért is térnek vissza hozzánk a vásárlóink.

A saját családomban többen is foglalkoznak gazdálkodással – tudom, hogy mi az, ami igazán fontos a gazdák számára. Elsődlegesen helyen szerepel a megbízhatóság és a szerviz. Minden reggel több mint 10 db AGROPARK szervizautó indul útnak a központi telephelyünkről, így biztosítva az országos szerviz lefedettséget.

Úgy gondolom, hogy a gépek fanatikus szeretetét is át tudjuk adni, amikor a múlt hagyományai előtt egy-egy veterán gépritkaság beszerzésével és kiállításával tisztelgünk – és ezzel igyekszünk még érdekesebbé tenni a telephelyünket a látogatók számára is."

Valódi ritkaság ez a CLAAS Columbus, 34 lóerős, 1963-as évjáratú magtartály nélküli (zsákolós) kombájn az AGROPARK új telephelyén – fotó: agropark.hu

Elképesztő számokat hallottunk és döbbenetes méretű épületegyüttest láttunk az új telephelyeteken. Megosztanád az olvasóinkkal is, hogy milyen egyedülálló létesítményt adtatok át Csengelén?

"Mindenek előtt, szeretettel invitálom minden meglévő- és jövendő partnerünket, hogy látogasson el hozzánk személyesen és töltsön el nálunk egy kis időt Csengelén.

Öt hektár területen, 50.000 lóerő társaságában csak úgy repül az idő – mi magunk is tanúsíthatjuk ezt!

Amire igazán büszkék vagyunk, az az országban egyedülálló mezőgazdasági szerelőcsarnokunk, amely egyszerre 20 kombájn szervizelését teszi lehetővé. Az egész csarnok körben daruzható és szerelőaknával rendelkezik. A 2000 négyzetméteres csarnok teljes egészében fűtött és a nyári időszakban klimatizált, amely nagy előnynek számít a szervizes kollégáink szempontjából is.

A 200 négyzetméteres fedett, új és használt gépátadó helyiségünk színvonalas teret biztosít a gazdák oktatására, ugyanis nálunk minden traktor vagy kombájn vásárlása mellé ingyenes gépkezelői oktatás is jár.

A gépátadó helyiségben a telephely megnyitóján egy fiatal, használt demókombájn állt. Kitűnően szemléltette, hogy a termelők választhatják ezt a gazdaságos megoldást is egy új gép megvásárlása helyett – sokszor akár több tízmillió forintos árelőnnyel – fotó: Agroinform.hu

Az épületegyütteshez tartozik továbbá egy 1000 négyzetméteres alkatrészraktár és egy 2000 négyzetméteres irodakomplexum, amely telephelyünk szíveként fogadja az idelátogatókat.

Ha belépünk a csengelei AGROPARK telephelyre, ez a otthonos, ugyanakkor luxus-felszereltségű fogadótér köszönt minket egy antik John Deere traktor társaságában – fotó: agropark.hu

Van még egy-két adat, amelyre büszkék vagyunk: az eladásra kínált gépeink 500 méter hosszan terülnek el az M5 autópálya mellett, közvetlenül a kisteleki kijárat előtt, valamint az 10.000 négyzetméteres belső parkolónk 100 db autó kényelmes parkolását és 5 db kamion egyidejű pakolását teszi lehetővé. Az értékesített traktorokat igény esetén az AGROPARK új Mercedes kamionjával is ki tudjuk szállítani.

Gondoltunk az idősebb generációra is a tervezés során, ezért a telephelyünkön való barangolás megkönnyítésére 20.000 négyzetméteres aszfaltos területet létesítettünk, amelyeken elektromos golfautóinkkal is kényelmesen közlekedhetünk."

Az öt hektáros új AGROPARK telephely madártávlatból – fotó: agropark.hu

Mit lehet még kívánni és hová lehet még fejlődni ezek után? Milyen jövő terveid vannak?

"A lehetőségek tárháza igazán csak most nyílt meg előttünk!"

"Csak néhányat említenék a sok-sok terv közül:

Az új telephelyünknek és a közel 100 fős szakember kollégánknak köszönhetően tovább tudjuk növelni a szervizünk kapacitását és az alkatrész forgalmunkat, valamint egyértelműen magasabb szintre tudjuk emelni a kollégáink és az ügyfeleink komfortját is. – És ami mindennél fontosabb számunkra: Tovább tudjuk növelni ügyfeleink elégedettségét!" – nyilatkozta Varga Zoltán.

 

Akciós gépkínálatunkhoz tekintse meg az agropark.hu oldalunkat.

 

Várunk mindenkit szeretettel az új telephelyünkön, az M5 autópálya kisteleki kijáratánál!

Címünk: 6765 Csengele, Agropark 1.

Nyitva tartás:
hétfő – péntek 7.00 – 17.00
szombat 9.00 – 13.00