Vannak olyan tényezők a betakarítással kapcsolatban, amelyeket egyáltalán nem befolyásolhatunk, ilyen pl. az időjárás is, viszont mint a világszerte ismert aratógépek gyártója, forgalmazója és szervizelőjeként elmondhatjuk, hogy van néhány viszont, amit igen. Ezeket vesszük most sorra.

1. Aratási-cséplési technológiában szerzett tapasztalat

40 éve készült el az első Axial Flow kombájn, azóta az egyrotoros technológia folyamatosan csak fejlődött. A fejlett, mégis egyszerű kialakításnak köszönhetően hatékonyabb cséplést és jobb szemminőséget kínál, kevesebb meghibásodásra hajlamos alkatrésszel. A mai 140 és 240-es sorozat kombájnjai is követik a tradíciót, ám továbbfejlesztett rotorkialakítással rendelkeznek, melyet már európai betakarítási körülményekhez terveztek, hogy nagyobb hozamot érhessen el maximális mag- és szalmaminőség és minimális szemveszteség mellett.

Case IH

Az Axial Flow fejlett, mégis egyszerű kialakításának köszönhetően hatékonyabb cséplést és jobb szemminőséget kínál.

2. Brilliásan egyszerű, egyszerűen briliáns!

A kombájn teljes erőátviteli rendszerét egyetlen központi hajtómű biztosítja, amely közvetlenül a motorblokkra van felszerelve a maximális hatékonyság elérése érdekében. Az Axial-Flow® egyik különleges jellemzője, hogy az erőátvitel folyamatos hajtószíj alkalmazása nélkül van kialakítva. Ez nagymértékben kiküszöböli a szíjhajtás alkalmazásából eredő összes problémát, mint pl. a szíjcsúszás, elcsúszás, kopás, karbantartás és csere. A napi karbantartási műveletek mindössze két perc alatt elvégezhetők. A napi zsírzást igénylő néhány zsírzási pont könnyen megközelíthető, ami garantálja, hogy a karbantartás minimális mennyiségű.

Case IH

Az erőátvitel folyamatos hajtószíj alkalmazása nélkül van kialakítva.

3. Interaktív aratás

Az RTK jelet használó AccuGuide navigációs rendszer évről-évre ismételhető, 2,5 cm-es pontosságot képes biztosítani az összes gazdálkodási feladathoz, mint pl. a vetés, permetezés, betakarítás. A precizitásnak ez a szintje úgy növeli a termelékenységet, hogy közben csökkenti a költségeket, valamint időt és pénzt takarít meg. Az Agro-Békés RTK hálózata teljes körű országos lefedettséget nyújt egész Magyarországon. Az AFS Connect™ telematika szintén növeli a termelékenységet az erőforrások perces pontosságú kezelésével. Az AFC Connect™ lehetővé teszi a gépadatok összegyűjtését, feldolgozását és átküldését, ami a döntések pontos információkon alapuló meghozatalát biztosítja.

Case IH

Az AccuGuide navigációs rendszer 2,5 cm-es pontosságot képes biztosítani az összes gazdálkodási feladathoz.

4. Csak be kell ülni és aratni

Az Axial Flow kombájnok annyi órát aratnak naponta, amennyit csak lehetséges. A hosszú munkanapokon üdítő kényelmet jelent a kényelmes fülke. A Case IH intuitív kezelőszerveivel a munka egyszerűbb és kényelmesebb. A 6,3m2-es üvegfelület és az alacsony zajszint csupán a kezdet. Az AFS Pro 700 monitoron minden egység munkája nyomon követhető, ezen keresztül érhető el minden kezelendő funkció.

Axial Flow

Kényelmes és tágas fülke.

5. Otthon vagyunk minden terményben

Széles gyári adapterválaszték biztosítja, hogy minden terményhez megtalálja a megfelelőt. A 3050 vario gabona vágóasztal a kalászosokban dolgozik jól, a 3020 flexibilis vágóasztal a hüvelyesek betakarítására tervezték. Emellett választhat még a 3000-es felszedő asztalok, 4000-es kukorica adapterek és a 3100-as, kereszt gumiszalagos asztalok között.

Axial Flow

Minden terményhez megtalálható a megfelelő adapter.

6. Verhetetlen szemminőség

Az Axial-Flow® rotor minden terményhez és bármilyen körülményhez alkalmas. A modern ST rotor az összes legújabb generációs Case IH kombájn központi részegysége. A kíméletes cséplési folyamatnak és a maradék szemek hatékony leválasztásának köszönhetően az Axial-Flow® minimalizálja a szemveszteséget. A learatott termény sérülések nélkül kerül a magtartályba, törtszemek nélkül – úgy, ahogyan annak történnie kell. Még kis rotorfordulatszámnál is nagy centrifugális erő jön létre. A kombájn a legmagasabb minőségi szinteket nyújtja akár nedves, akár száraz körülmények között, vagy a betakarított termény fajtájától függetlenül.

Axial Flow

Minimális szemveszteség, maximális termésminőség.

7. Rendkívül gyors és pontos ürítés

A Case IH Axial Flow kombájnok jelentősen növelik a termelékenységet ürítőrendszereikkel. A teljes magtartály 14.440 literes térfogata 91 másodperc alatt üríthető, ami 159 l/mp sebességet jelent. A magtartály kihordócsigák külön meghajtásának köszönhetően az ürítőcsiga bármikor teljesen kiüríthető. Egy további nagyszerű funkció az új állítható ürítőcsiga vég, amely lehetővé teszi a szállítójárművek teljes feltöltését.

Axial Flow

Az ürítőcsiga bármikor teljesen kiüríthető.

8. Dolgozhat éjjel-nappal

Aratási időben meghosszabbított nyitva tartással és aratási ügyelettel segítjük, hogy folyamatosan dolgozhasson. Erre az időszakra szélesebb és nagyobb volumenű raktárkészlettel készülünk a kopóalkatrészek esetén, az Agro-Békés Kft. szerviztechnikusai pedig a lehető legrövidebb időn belül a rendelkezésére állnak, ha mégis karbantartásra, javításra lenne szüksége.

Agro-Békés

9. Jól előkészített szalma

Bálázható minőségű szalmát rak rendre a Case IH Axial Flow kombájncsalád mindegyik tagja. Amennyiben a szalmát le kell szecskázni, a tökéletesen minőségben leszecskázott szalmát és pelyvát a terítő egység egyenletesen, vágóasztal szélességben szétteríti, és megfelelő felszíntakarást hoz létre.

Axial Flow

Bálázható minőségű szalma.

10. Magyarországon is bizonyított

Évről évre egyre több hazai termelő dönt az egyrotoros technológia, ezen belül is az Axial Flow kombájnok vásárlása mellett. Érdeklődjön az Agro-Békés Kft. értékesítőinél azon partnereinkről, akik az Axial Flow technológiáját választották, és tapasztalataikat szívesen megosztanák Önnel is.

Nézze meg az Axial Flow kombájnt üzemeltető gazdák tapasztalatait:

+1: Case IH kombájn elővásárlási akció jelentős árelőnnyel.

Válasszon csomagjaink közül:

Akár 30 ha-os napi teljesítmény – 56,6 millió Ft+ÁFA-tól

8,0 t/ha búzában, 0,4 %-os szemveszteség és 0,4%-os törtszem mellett 6,1 m-es Vario vágóasztal, szalmaszecskázó, pelyvaterítő, vágóasztal szállítókocsi.

Akár 35 ha-os napi teljesítmény – 69,9 millió Ft+ÁFA-tól

8,0 t/ha búzában, 0,4 %-os szemveszteség és 0,4%-os törtszem mellett 7,6 m-es Vario vágóasztal, szalmaszecskázó, pelyvaterítő, vágóasztal szállítókocsi, automata kormányzás előkészítés, gyári monitor, piros bőr vezető- és utasülés.

Akár 45 ha-os napi teljesítmény – 80 millió Ft+ÁFA-tól

8,0 t/ha búzában, 0,4 %-os szemveszteség és 0,4%-os törtszem mellett 9,15 m-es Vario vágóasztal, szalmaszecskázó, pelyvaterítő, vágóasztal szállítókocsi, automata kormányzás előkészítés, gyári monitor, első híd differenciálzár, teljes rostaszintező rendszer,  piros bőr vezető- és utasülés.

Inkább maga választaná ki a vágóasztalt?
Case IH 6 soros, szárzúzós, összecsukható kukorica adapter, 13,6 millió Ft. + ÁFA-tól
Case IH 8 soros, szárzúzós, összecsukható kukorica adapter, 17,2 millió Ft. + ÁFA-tól
Case IH 12 soros, szárzúzós, merev kukorica adapter, 19,4 millió Ft. + ÁFA-tól

További információért kattintson ide.