Ha megkérdezzük a gazdálkodókat arról, hogy mi jut eszükbe először arról a szóról, hogy ODISYS, a legtöbben a John Deere vagy Goldoni vagy Nobili márkákat vágják rá. Ám a tizenöt éves fennállását ünneplő társaság esetében mára ennél jóval többről van szó.

Az ODISYS Bt. történetéről, fejlődésről, márkákról és hiánypótló szolgáltatásokról Hernek Zoltánnal, a társaság cégvezetőjével beszélgettünk.

Traktor tuninggal kezdődött minden

"1999-ben kezdtem el az Agroker Kft-nél dolgozni, mint üzletkötő, majd 2001-től már, mint gép és alkatrész kereskedelmi vezető dolgoztam a cégnél. Folyamatosan bővítettem a termék palettát." – emlékezett vissza Hernek Zoltán a gépkereskedelem terén induló karrierjére.

"2002-ben a megváltozott piaci és munkahelyi környezet tette indokolttá, hogy a főállás mellett valami új dologba kezdjek. Valamibe, ami nincs még a piacon és szükség lehet rá. Ekkor kezdődött el gyakorlatilag az ODISYS, a pályafutásom és a saját cégem önálló élete.

Első éveinkben társaságunk főként traktormotorok esetében alkalmazható teljesítménynövelő készletek forgalmazására helyezte a fő hangsúlyt, mivel az új gépek beszerzése nem mindenki számára perspektivikus, éppen ezért ezen a területen szerettük volna ellátni ügyfeleink igényeit. A tuning készletek megvásárlása esetén kérésre helyszíni beszerelést is vállaltunk és vállalunk napjainkban is, sőt fékpados visszamérést is biztosítunk ügyfeleink igényeinek megfelelően."teljesítményoptimalizálás

Így lett az ODISYS Bt. a traktor tuning specialista – és a cég mozaikneve is ennek jegyében született meg annak idején, amely az Optimum Diesel Injection System kifejezés rövidítése.

"2007-ben a társaság „privatizálta” a Kecskeméti Agroker gépüzletágát, az ott forgalmazott termékeket továbbra is szerettem volna forgalmazni a saját cégemen keresztül, mely célom teljesült, hiszen a kül,- és belföldi beszállítók mind elfogadtak, mint importőrt."

Teljes kertészeti paletta – és az erdészeti Kotschenreuther speciális traktorok

"Ma már több márka is csatlakozott a portfólióhoz, így alakult ki a kínálatunk: Goldoni traktorok, Solis traktorok, Kotschenreuther erdészeti speciális traktorok, a Nobili permetezők és szárzúzók, a BFM és az ARRIZZA soralj és sor közművelők, és a Campagnola pneumatikus metszőrendszerek, MORO ekék és lazítók, SICMA talajmarók, pellettálók, ágdarálók, TP nagy teljesítményű ágdarálók, Grillo kommunális és kiskertészeti gépek."

Az erdészeti speciális traktorok iránt most óriási az érdeklődés a közelgő erdészeti géptámogatásnak köszönhetően – fotó: gyári felvétel

John Deere az ODISYS Bt. kínálatában

A paletta ezzel közel sem ér véget, hiszen, a korábban említett termékek mellett jelentős számban értékesít a társaság új, újszerű és használt John Deere és más gyártmányú erőgépeket, kombájnokat, gépeket. Az elmúlt években több mint 1000 darab traktort értékesített az ODISYS Bt.

A cég kínálatában számottevő az alkatrész kereskedelem, illetve a szerviz tevékenység is.

Hernek Zoltán az ODISYS Bt. bérgép szolgáltatásáról is beszélt:

"Gyakran előfordul egy kis- vagy közepes gazdaság életében, hogy gyorsan kellene végrehajtani egy feladatot  – akár talajművelésről beszélünk, akár egy útfelújításról, vagy épp hígtrágya kijuttatásról – és hirtelen nagy értékű gépre van szüksége a termelőnek.
Amennyiben a gazda úgy ítéli meg, hogy egy munkacsúcsra, vagy pár hetes feladatra nem gazdaságos beruházni, vagy csak a saját gép üzemképtelensége okozza a munka késését, akkor is van hová fordulni!

Az ODISYS Bt-nél elérhető áron lehet gépet bérelni a feladatra, akár gépkezelővel együtt is.

"Miért bíznak meg bennünk az ügyfeleink? Mert az ODISYS által kínált új (0-10 üzemórás), demó kategóriás (10-300 üzemórás), vagy használt gépek (300 üzemóra fölött) csak alapos átvizsgálás után kerülhetnek a gazdákhoz, ha felújításra van szükség, akkor azt is elvégezzük a gépeken, természetesen ez a gépek árán is mutatkozik annak függvényében, milyen mértékű javításra volt szükség."

"Az elvégzett munkákra garanciát vállalunk és tanúsítványt adunk róla ügyfeleinknek."

Az ODISYS Bt. munkatársai mindig igyekeznek időben felhívni a partnereik figyelmét a gépközvetítés veszélyeire is.

"A gépközvetítés nem jár semmilyen felelősséggel, tehát a vevő maximálisan ki van szolgáltatva az eladónak, mi ezt nem javasoljuk semmilyen körülmények között, mert egy használtgép milliós kockázatokat rejt magában.

Az ODISYS rendelkezik külföldi leányvállalattal is, így a nettós, azaz Áfa mentes beszerzés is megoldható, úgy hogy a vevő nem veszíti el a jogi és műszaki hátterét.

A gyakorlatban ezt úgy működtetjük, hogy a lehető legnagyobb biztonságot és teljes körű kiszolgálást kaphasson az ügyfél:

  • Az ügyfél kiválasztja a géptípust, vagy esetleg konkrét gépet
  • Mi amennyiben van a kínálatunkban, javaslatot teszünk hasonló gépre, mely esetleg releváns lehet a vevő számára.
  • Letárgyaljuk az eladóval a főbb elvárásokat, szükség esetén kiutazunk az ügyféllel és tolmácsolunk a helyszínen
  • Segítünk az alkudozásban
  • Előkészítjük szükség esetén a hitelt, akár uniós beszerzéshez is
  • Leszervezzük a gép hazaszállítását (Odisys Hungária Kft., 6 db nagy teljesítményű vontató jármű speciális gépszállító felépítménnyel, mert nálunk a mi ügyfelünk az első)
  • Lebonyolítjuk a műszakira való felkészítést és vizsgáztatást, forgalomba helyezést
  • Kiszállítjuk az ügyfélnek a gépet, külön megegyezés mellett garanciát és szervizt biztosítunk, utógondozzuk a gépet."

Fuvarozás, nehézgép szállítás belföldön és külföldön

"2011- ben megalapítottuk az Odisys Hungária Kft-t, amely bel- és külföldi fuvarozási szolgáltatást végez, a darabárutól a komplett rakományokig, legyen az palettás, vagy speciális szállítmány."

Arra a kérdésre, hogy mire a legbüszkébb az ODISYS Bt. és természetesen a cégvezető, Zoltán a kollégáit és saját telephelyüket emelte ki.

A saját telephelye madártávlatból – fotó: ODISYS Bt.

"2013-ban új telephelyre költözött a cég, így kibővült a raktár és szerviz kapacitás, jelenleg 30 munkatárssal állunk rendelkezésükre, korrekt ügyintézéssel, vevőszolgálattal, 11 szervizes szerelő kollégával, 7 felszerelt szerviz autóval, 600 nm műhelycsarnokkal."

"Saját érdemeinken kívül nagyon büszke vagyok a partnereinkre is! Köszönöm Önöknek az elmúlt 15 év bizalmát és korrekt kapcsolatunkat évfordulónk alkalmából."

A társaság rendkívüli akcióval is ünnepel, így 15%-os kedvezménnyel kínálja a Goldoni Star 90-es és a Solis 90-es traktorokat.


solis 90