2013 rögtön egy fergeteges AGROmashExpoval indult, ahol több érdeklődő fordult meg, mint valaha. A hangulat is remek volt a gazdák körében, mindenki izgatottan várta, hogy milyen feltételekkel fog napvilágot látni a közelgő kertészeti géptámogatás.

Az Agroinform.hu csapata sem volt rest, már januárban rekord mennyiségű videót forgattunk jobbnál-jobb gépekről, rendezvényekről.

Fendt, Claas, Manitou - Az Axiál újdonságai 2013 év elején

Az Amazone Pantera permetező és az új Citan vetőgép is debütált

Rekord nézettségű lett a KITE standján forgatott John Deere- újdonságokkal teli videó is

Mindeközben elérkezett a február és az új földtörvény tervezetről tanácskozott szinte minden mezőgazdaságban érdekelt szakember. Mi pedig a gazdákkal együtt vártuk, hogy megszülessen a termelők számára legkedvezőbb, végleges törvény.

2013 tavaszán eljött a szabadföldi gépbemutatók ideje - a gazdák számos rendezvény közül válogathattak.

Az V. Tavaszi Road Show sorozattal indult a gazdasági év -legalábbis szántóföldi gépbemutatók tekintetében biztosan.

Áprilisban az Invest Gyakorlati Mega Show-ján találkoztunk a CASE IH és a Pöttinger márkák szerelmeseivel.

Jubileumokban gazdag évet tudhatunk magunk mögött. Nagy sikerrel tartott Gép Show-t és szakmai napot az Agroker - fennállása XX. évfordulója alkalmából.

A XX. Állattenyésztési és Mezőgazda Napok leghangulatosabb képkockáit is igyekeztünk megörökíteni Hódmezővásárhelyen.

A veterán traktorok kedvelői évről-évre komolyabb találkozókat szerveznek. Az ország talán legnagyobb rendezvényén, Bokoron, több száz gép és több ezer látogató fordult meg - a hangulat pedig felejthetetlen volt!

2013-ban rendhagyó időpontban rendezték meg a Bábolnai Gazdanapokat.

Itt is sok videós tudósítás készült, legnézettebbek a magyar Sokoró Kft. gépei

...és a New Holland traktorok mozgó bemutatója volt.

Túl voltunk az első kaszáláson, készültünk a másodikra - az állattartók már sejthették, hogy szálastakarmányból nem lesz rossz évünk.

A rakodógépek kezelői olykor hónapokat készülnek az év legnagyobb játékára és megmérettetésére: ez az Axiál Gépkezelő Olimpia!

Jöjjön hát egy kis szórakozás és a verseny pillanatai sok Manitou-val és Gehl rakodókkal!

A gépbemutatók, gazdatalálkozók továbbra is jó hangulatban teltek - még egy olyan kis városban is, mint Balatonlelle - több mint száz veterán traktor és még többször ennyi gazda gyűlt össze!

Traktor mixet készítettünk, semmi szöveg, csak a gépek, Gépek, GÉPEK!

A traktor húzóversenyt és az akadályversenyt muszáj volt külön is megörökíteni! MTZ -k taroltak!

Vendégeskedtünk a Fortuna Bt.-nél, ahol betekintettünk több műhelyükbe is és megtudtuk, hogy miért és mikor érdemes felújítani a motort. A gazdáknak is nagyon tetszett a videó, most újra megmutatjuk:

Betakarítottuk a kalászosokat, - a szerencsésebb gazdáknak jött egy-két hét pihenő, amikor lehetőség nyílt tájékozódni a géppiac újdonságairól...

Elérkezett a szántóföldi gépbemutatók hazai legnagyobbika, A Nagy Talajművelő Show.

Rekkenő hőségben, töretlen lelkesedéssel találkoztak gépkereskedők és gazdák ezrei az ország több pontján.

A lóerőt természetesen Massey Ferguson traktorok biztosították 2013-ban is!

A hőség fokozódott augusztusban is - Szent István ünnepét pedig Debrecenben töltöttük a Farmer Expón.

Nem mindennapi igénybevételt örökítettünk meg a Zetor-Vas Kft. gépbemutatóján, ahol kegyetlen körülmények között kellett bizonyítania a Zetor Forterráknak és a Maschio Gaspardo munkagépeknek.

A soproni InnoLignum Erdészeti és Faipari kiállításon új kiállítóként vett részt az Agroinform  - és természetesen videót is készítettünk az óriási "fanyűvő" gépekről, valamint a STIHL Timbersports magyar csapatról.

Elérkezett az ősz és még korántsem ért véget a kiállítások szezonja! Megnyílt az OMÉK Budapesten és ismét a gazdáké lett a HUNGEXPO öt teljes napra!

Mezőgazdasági gépek vonatkozásában is tartogatott újdonságot a rendezvény: itt jelentette be a Valkon Kft., hogy szeptembertől a Challenger traktorok forgalmazójaként folytatják munkájukat.

Idő közben kirobbant Magyarország talán egyik legnagyobb mezőgazdasági vonatkozású cégháborúja - a 40 éve John Deere traktorokat forgalmazó KITE Zrt -nél. Családi termelőktől a nagygazdákig mindenki szívesen olvasott a milliárdosok harcáról.

November közeledtével már az összes géprajongó Hannoverre figyelt, hiszen elérkezett a mezőgazdasági gépek világkiállításának ideje: az AGRITECHNIKA 2013.

Forgatócsoportunk a helyszínről igyekezett minél több standot megörökíteni -természetesen a magyar kereskedő és gyártó partnereinkkel együtt!

Fliegl magyar pótkocsik:

Vaderstad Swift kultivátor, Carrier tárcsa...

Vogel-Noot munkaeszközök:

Lemken eke - az örök kedvenc...

Az Agrárin Kft. bemutatta, hogy milyen újdonságok érhetők el az agrármeteorológia világában:

A Lamborghini Nitro után megérkeztek a "nagytestvérek" is...

És az Amazone - ahol mindig tudnak új és meglepő gépet mutatni : az eke bemutatkozik...

Bízunk benne, hogy minden olvasónk és gazdatársunk szívesen fogadta összefoglalónkat és reméljük, hogy akadt a videók között olyan érdekesség is, amit korábban nem láttak, vagy jó volt most újranézni!

Minden mezőgazdásznak betegségektől mentes, csapadékban és egyéb időjárási tényezőben ideális évet kívánunk úgy, hogy a gazdák is egészségben, jókedvben, szeretetben, kitartásban, szorgalomban, pénzben bővelkedjenek a 2014-es új gazdasági év munkáihoz és sikeres zárásához!

IDE Kattintva még több videót nézhet meg YouTube csatornánkon!