Az írországi időjárás mindent "elkövetett", hogy megakadályozza a világrekord felállítását, ám egy hét halasztás- és több utolsó pillanatban lezúduló felhőszakadás után végre nekivághatott mind a 208 kombájn, hogy egyszerre tarolja le a platini gabonatáblát. Az ír világrekord kísérlet "Az egy időben, egy táblán, a legtöbb kombájnnal való aratás" cím visszaszerzését tűzte ki célul.

undefinedAz időjárás nem volt kegyes.. ám végül győzött a kitartó elhatározás és megrendezték a rekord kísérletet. fotó: www.thejournal.ie

A rendezvényt a Combines 4 Charity-, azaz "Kombájnokkal Jótékonysági Célokért" nevű egyesület szervezte, akik már egyszer megszerezték ezt a világrekord címet 2009-ben 175 dolgozó kombájnnal. A rekordot 2010-ben döntötte meg egy kanadai gazdálkodási csoport, akiknek sikerült egyszerre 200 kombájnnal aratni.

undefinedfotó: www.niallcarroll.ie

A Combines 4 Charity egyesület szervezői mindent bevetettek a sikerért, hogy visszanyerjék a rekorder címet, így 211 kombájnt vezényeltek ki az írországi táblára. A verseny alatt sajnos három gép lerobbant, de még így is sikerült visszanyerniük a világrekorder pozíciót.

A rendezvény bevételeként gyűjtött több ezer eurót az egyesület egy afrikaiakat segítő önkéntes szervezetnek, valamint az Országos Rákkutató és Rehabilitációs Központnak ajánlotta fel.

fotó: www.niallcarroll.ie

A kombájnos jótékonysági szervezet az új rekord felállításával közel sem állt le a munkával! Új bevetésre készülnek, amiről egyelőre csak annyit árulnak el, hogy nagyszabású talajművelési bemutatót terveznek, amelyhez már most adományokat gyűjtenek az erőszakos bűncselekmények áldozatai javára.

Forrás: www.thejournal.ie