Ön is küzd az egekbe szökő takarmányárakkal és a kiszámíthatatlan felvásárlási árakkal? Megmutatjuk, hogyan csökkentheti a költségeit jelentős mértékben, a takarmányozási technológia javítása mellett.

Hubert Pöhler, a B. Strautmann & Söhne GmbH u. Co. KG vállalat export igazgatója a 25. Alföldi Állattenyésztési Napokon interjút adott portálunknak. A szakember elmondta, hogy a Strautmann eszközök folyamatos  fejlesztésével a gazdálkodók versenyképességét hivatottak javítani.

Gyors számítást végeztünk Pöhler úrral – és

kiderült, hogy kicsinek tűnő napi megtakarításokból egy gazdálkodási évet tekintve milyen nagy összeget spórolhat meg a gazda, ha korszerű géppel dolgozik.

“A Strautmann gépekkel közvetlenül gyártóként két éve vagyunk jelen Magyarországon Keller Károly kollégámmal, aki azért dolgozik, hogy minél több állattartó telepen megismerhessék és használhassák a termelők a Strautmann technológia előnyeit.

Érdemes ezeket az előnyöket készpénzre váltani és kiszámolni, hogy mit is jelent egy Strautmann takarmánykeverő-kiosztókocsi munkája a gazdaságban.

Strautmann

Azonos kategóriájú gépek munkájához képest a mi eszközeinkkel etetésenként, illetve keverésenként minimum 5 perc munkát spórol meg a gazda, ami napi két keveréssel, etetéssel kalkulálva évi 60 órát jelent. A 60 órára vetített üzemanyag-fogyasztás, a gépkezelő munkabére és a gép amortizációja nem kevés... – Ám

számoljunk most csak az üzemanyag árával, amely 60 óra esetében minimum 2000 euró!

Ráadásul ezt az eredményt úgy kaptuk, hogy más márkák hasonlóan korszerű technológiáját hasonlítottuk össze a Strautmann eszközökkel.

A megtakarítás ennél sokkal nagyobb lehet, ha egy elavult eszköz helyére állítunk új Strautmann gépet.

Az az elsődleges feladatunk a gépeink fejlesztése során, hogy hozzájáruljunk az üzemeltetési költségek csökkentéséhez és így segítsük a gazdák termelékenységét.”

Keller Károlyt, a Strautmann Gépgyártó Hungária Kft. kereskedelmi igazgatóját a magyar szarvasmarha- és juhtartó gazdálkodók technológiai fejlesztéseiről kérdeztük.

"Minden várakozásunkat felülmúlta a 2017-es év és az idei tavasz a gépeladások tekintetében. Nagy örömünkre szolgál, hogy az állattartó telepek korszerűsítése pályázat kapcsán is nagyon sokan döntöttek a Strautmann takarmánykeverő-kiosztókocsik megvásárlása mellett. De a pályázattól függetlenül is rohamos ütemben terjed a Strautmann gépek jó híre, hiszen ilyen prémium kategóriás eszközök esetében a "márka eladja önmagát".

A hatékony üzemeltetésen túl a gépeink a tökéletesen homogén keverékkel hozzájárulnak a tejtermelés termelékenységéhez, vagy a húsmarhák súlygyarapodásához, mely jelentősen megnő a Strautmann takarmánykeverők használatával. Az egyes komponensek TMR-be történő keverésével az állatok már nem válogatnak, ezért minden egyes harapásnál ugyanazt a minőségű és összetételű takarmányt veszik fel. Ezzel biztosítjuk az élettanilag legoptimálisabb takarmányozást, amit az állat megfelelően tud hasznosítani.

Ennek eredménye: egy egészséges, egységes állomány, növekvő tejhozam, gyorsabb súlygyarapodás, hatékony takarmányozás!“

Mindemellett természetesen a mi esetünkben is igaz, hogy a legjobb referencia a felhasználók véleménye és ajánlása.

Tavaly is több takarmánykeverő-kiosztókocsit értékesítettünk úgy, hogy Strautmann gépet használó gazdák ajánlották gazdatársuknak, így az új tulajdonos már látta dolgozni a megvásárolni kívánt eszközt egy gazdatársánál.

Gyártóként, közvetlen kapcsolattal a gazdákhoz, mindent megteszünk, hogy gépeink olyan összeállításban és felszereltséggel kerüljenek a gazdákhoz, amit a szarvasmarhatartók hatékonyan és megfelelő módon tudnak használni. Így természetesen nálunk is van lehetőség az eszközök kipróbálására, illetve különböző konstrukciókat tudunk biztosítani, hogy a gazdaság egy Strautmann gépet használjon – akár referencia-telepet is tudunk ajánlani a termelőknek, úgyhogy ajánljuk magunkat – kérdéseikkel, észrevételeikkel, a gazdaság egyéni igényeire szabott ajánlatokkal kapcsolatban forduljanak hozzánk bizalommal!"