Az AGROPARK által kínált SunSeed Alpha és SunSeed Xtra sorozat egy modern megoldás a napraforgó betakarítására. Technológiájának köszönhetően kiemelkedően alacsony veszteség mellett, mégis nagy hatékonysággal végezhető vele a betakarítás. Elérhető 4,5 - 6 - 9 és 12 méter munkaszélességben.

SunSeed

A SunSeed Alpha és SunSeed Xtra sorozat egy modern megoldás a napraforgó betakarítására – fotó: AGROPARK

Ha csupán csak egy érvet kellene említenünk a sok közül, hogy miért vásárolj SunSeed asztalt, akkor a következő lenne az:

A piacon egyedülállóan 5 év garanciával kerülnek forgalomba az adapterek, ezzel is garantálva a minőséget és megbízhatóságot.

SunSeed napraforgó adapterek

SunSeed sorfüggetlen napraforgó adapterek a gazdák minden igényére kiterjedő hatékony megoldást kínálnak a napraforgó betakarításában, a SunSeed Xtra hidraulikusan állítható magasságú és sebességű motollával van szerelve, míg a SunSeed Alpha modellek a klasszikus mechanikus állításmentes kategóriát képviselik a piacon. A SunSeed adapterekkel a gyűjtőtálcás, szárlehúzós technológiának köszönhetően kiemelkedően alacsony veszteség mellett, mégis nagy hatékonysággal végezhető a betakarítás.

Működés

A napraforgó szárát a gyűjtőtálcák közötti hézagok bevezetik a terelőlemezig. A napraforgófejeket az állítható terelőlemez előre nyomja, a szár meghajlik, és a fejek az ujjakkal ellátott motollához kerülnek. Ezzel párhuzamosan, a korai vágás elkerülése érdekében a kaszasín alatt található henger lehúzza a szárat.

Ennek köszönhetően csak a napraforgó tányérok és esetleg a szár egy nagyon rövid darabja jut el a motolláig. A motolla ezután a kaszasínre szorítja a napraforgó tányért, a kasza egy rövid szárdarabbal együtt pedig levágja azt. A levágott napraforgó tányérokat a behordó-csigákhoz továbbítja, ahonnan a termény a ferdefelhordóba kerül.

 1. Terelőlemez (Xtra adapter esetében állítható pozíció, az Alpha modellnél fix)
 2. Motolla (Xtra adapter esetében hidraulikusan állítható a magasság és sebesség, a Alpha modellnél mindkettő fix)
 3. Kaszasín
 4. Szárlehúzó henger

SunSeed

Működés közben – forrás: AGROPARK

Gyűjtőtálcák

A gyűjtőtálcák, a koporsós kialakítással ellentétben, hosszuknak és peremes széleinek köszönhetően a kihulló magvakat is felfogják, ez jelentősen kevesebb szemveszteséget eredményez.

A tálcák közötti hézag mindkét modell esetében állítható így a változó szárvastagságú napraforgófajták betakarítása sem jelent gondot. Nem csak a tálcák közötti belépő hézag, de dőlésszögük is állítható.

SunSeed

Nem csak a tálcák közötti belépő hézag, de dőlésszögük is állítható – fotó: AGROPARK

A SunSeed Xtra asztal sorfüggetlen asztal, a növénykultúra sorközétől függően szabadon változtathatjuk a sorok távolságát. A SunSeed Alpha sűrű tálcakiosztású, sorfüggetlen konstrukció.

Állítható magasságú terelőlemez

A terelő lemez szerepe nagyon fontos a vágás során, hiszen először a terelő lemez találkozik a napraforgó fejével és szárával, majd tolja előre azt. A terelőlemez pozíciója a SunSeed Xtra modell esetében állítható. A terelőlemezt a tányérok méretéhez képest kell beállítani, így biztosítva leginkább a kíméletes kezelést és a lehető legcsekélyebb becsapódást.

SunSeed Alpha modell esetében a gyártó hosszú évek tapasztalatai alapján állította be a terelőlemez fix, a konstrukcióhoz és a hatékony teljesítményhez leginkább megfelelő pozícióját.

adapter

A terelő lemez szerepe nagyon fontos a vágás során – fotó: AGROPARK

A zárt terelőlemez garantálja, hogy a virágfejek nem érintkeznek a motolla ujjaival a vágás előtt, ezáltal biztosítja a szárak stabilan tartását és a növény rázkódás mentes előre csúszását a vágás pillanatáig.

Állítható magasságú motolla

Az állítható magasságú motolla szerepe nagyon fontos az SunSeed Xtra adapter működésében, helyesen beállított motolla magasság mellett minimális szártömeg kerül a cséplőrendszerbe. Motolláját speciális ujjakkal látták el, melyeknek magassága és fordulatszáma a fülkéből hidraulikusan állítható.

SunSeed

A helyesen beállított motolla magasság mellett minimális szártömeg kerül a cséplőrendszerbe – fotó: AGROPARK

Szárlehúzó hengerek

A SunSeed kínálatunkban elérhető mindkét terméke esetében a gyűjtőtálcák közé bekerülő napraforgó szárat szárlehúzó hengerek terelik az alternáló kaszaszerkezethez. Azért, hogy csak a tányérok kerüljenek a kombájnba, a kaszasín alatti henger lehúzza a szárat, biztosítva ezzel a megfelelő időpontban bekövetkező vágást.

Az idő előtti levágásnak köszönhetően, kisebb az eltömődés esélye és a kombájn nagyobb teljesítménnyel képes dolgozni kisebb üzemanyag-fogyasztás mellett. A kombájnba jutó kisebb szárveszteség által javul a magtisztaság, különösen a nedves gyommagvakból kerül kevesebb a magtartályba.

sunseed

Kisebb az eltömődés esélye és a kombájn nagyobb teljesítménnyel képes dolgozni kisebb üzemanyag-fogyasztás mellett – fotó: AGROPARK

SunSeed napraforgó adapterek az AGROPARK kínálatában, 5 év garanciával a megbízhatóság jegyében. Az adapterek az alábbi felfogatásokkal érhetőek el az AGROPARK kínálatban:

 • Claas
 • John Deere
 • Fendt
 • Massey Ferguson
 • Laverda
 • Deutz-Fahr
 • Rostselmash

Opcionálisan szállítókocsi is rendelhető minden asztal mellé.

A raktárról, azonnal elérhető SunSeed adapterekért kattints ide!

agropark