A gépet olyan műszaki megoldások jellemzik, amelyek a gazdák igényeinek megfelelően lettek kifejlesztve: alacsony önsúly, masszív szerkezet, vetés bármilyen körülmények között és műtrágya kijuttatásának lehetősége a Ferti-Box tartállyal kombinálva.

Könnyű szerkezeti kialakítás

Az új OMEGA OO_L gépcsalád a fémtartállyal szerelt elődjét hivatott lecserélni. A polietilénből gyártott magtartály jelentős súlycsökkenést eredményez, élettartama pedig a fémtartályéval megegyező. A vetőgépnek 3,4 és 6 m-es munkaszélességű változatai kerülnek idén gyártásba. A 3 és 4 m-es verzió 2800 l-es tartállyal van szerelve, a 6 m-es pedig 3500 l-es tartállyal kerül le a gyártósorról. A vetőmagot továbbra is légáram szállítja a vetőcsoroszlyákhoz, az adagolóhenger pedig elektromos meghajtású. A tartály kiürítése és a kalibrációhoz szükséges leforgatás a vetőgép hátuljánál kényelmesen elvégezhető.

Bednar

Az új generációjú OMEGA OO_L vetőgépcsalád polietilén tartállyal gördül le a gyártósorról.

Az „X” elrendezésű rövidtárcsa szekció garantálja a traktor nyomvonalának pontos követését. Az OMEGA OO _L modell már nagyobb kerületi sebesség elérésére képes 460 mm-es tárcsalapokkal van szerelve, amelyek precízebb magágyat készítenek a vetőmag számára. A munka minőségét a hullámos tárcsasor kiválasztásával lehet tovább fokozni.

Bednar

Az „X” alakba rendezett tárcsasorok biztosítják a traktor nyomvonalának pontos követését.

Precíz maglehelyezés

A PSP rendszer (Precise Seed Placement) garantálja a magok precíz lehelyezését az egész munkaszélesség mentén. A paralelogramma vezetésű rendszer egyenetlen talajfelszín esetén is állandó mélységben tartja a vetőcsoroszlyákat. A csoroszlyákra ható nyomás (120 kg-ig) akár központilag hidraulikusan is állítható a traktor kabinjának kényelméből. A csoroszlyák két „V“ alakban elrendezett vetőtárcsából állnak. Az egyik vetőtárcsa lefedi a másikat, ez a kialakítás tökéletes öntisztuló hatást eredményez.

A talaj-előkészítés precizitását a nyíl mintázatú mellső keréksorral, ún. Frontpack-kal tudjuk növelni. Ezt a tömörítő keréksort elsősorban forgatás nélküli művelés esetén ajánlott alkalmazni. Hagyományos forgatásos alapművelés elmunkálására a Chrushbar simító a megfelelő opció.

Bednar

A paralelogramma felfüggesztésű vetőcsoroszlyák garantálják a precíz maglehelyezést az egész munkaszélesség mentén.

Hullámos tárcsasor

Az OMEGA vetőgép az opcionális hullámos tárcsasorral emelkedik ki igazán a vetélytársai közül. Ez egy ofszet elrendezésű hullámos tárcsákból álló művelőegység, amely öntisztító hatással bír. A hullámos tárcsák előnyeit mind tavasszal, mind ősszel kamatoztatni tudjuk.

Bednar

A 460 mm átmérőjű tárcsalapok a hullámos tárcsás egységgel kiegészítve tökéletes magágyat készítenek.

Tavasszal csupán a hullámos tárcsasor dolgozik, a hagyományos lapokkal ellentétben nem szel ki a talajból nedves hantokat, amelyek aztán kőkeménnyé száradnának. A hullámos tárcsasor átszellőzteti a felszíni talajréteget, amely aztán gyorsan átmelegszik. Őszi vetésű kultúrák esetén mind a két tárcsás egység alkalmazása ajánlott, ezáltal növelni tudjuk a talaj-előkészítés hatékonyságát. A gép intenzívebben aprítja a szármaradványokat és szebben munkálja el a hantokat.

Ha felkeltette figyelmét az Omega vetőgép és szeretné kipróbálni saját gazdaságában, akkor keresse fel az Agro-Békés Kft. helyi kereskedőjét vagy jelentkezzen a Bednar termékspecialistájánál:
Pribelszki Péter +36/30-278-9702