A 26 országból álló szakmai zsűri döntésében a következőket emelte ki a Fendt 313 Vario traktorral kapcsolatban: "A Fendt 313 Vario a legjobb fordulékonysággal rendelkező és legmodernebb technológiával felszerelt traktor ebben a piaci szegmensben.

A fokozatmentes sebességváltó, az alacsony üzemanyag-fogyasztás, a modern vezetőfülke a tetőbe ívelt osztatlan szélvédővel, a rugózott mellső tengely és számos elektronikus opció lehetővé teszi, hogy ez a traktor valamennyi munkát el tudjon végezni a gazdaságokban. Az elektronikus emelőmű-szabályozás, valamint az elektronikus hidraulikus szelepek, a fordulásautomatika, az automata kormányrendszer és az ISOBUS-munkagépvezérlés garantálja a sokoldalú és hatékony használatát."

traktor

Évi 50 db körüli mennyiségben vásárolják a magyar gazdák e szériát, egyre nagyobb felszereltség mellett

A jelenlegi széria legnagyobb modellje a zsűrit nemcsak a felszereltség szempontjából, hanem a gyakorlati használhatóság szempontjából is meggyőzte.

Ezen újabb győzelem és díj az 1980-as évek óta gyártott széria újabb jelentős sikere. A 100 LE körüli piaci szegmens Olaszországban igen jelentős. A Fendt traktorok e szegmensben 20% piaci részesedéssel rendelkeznek.

Magyarországon is jelentősen bővült az elmúlt években e széria piaci elfogadottsága. Immár évi 50 db körüli mennyiségben vásárolják a magyar gazdák e szériát, egyre nagyobb felszereltség mellett.

A 2018-ban értékesített Fendt 300 Vario traktorok több mint fele már VarioGuide automata kormányzással került a gazdákhoz. A kisebb gazdák is egyre inkább igénylik a 2 cm pontos, precíz kormányrendszereket, mert felismerték, hogy ennek felára két éven belül megtérül számukra.

traktor

A gazdák egyre inkább igénylik a 2 cm pontos, precíz kormányrendszereket, mert felismerték, hogy ennek felára két éven belül megtérül számukra

A VisioPlus vezetőfülke panoráma-szélvédővel és a keresztben világító munkalámpákkal, hűtőboksszal igazán kényelmes és biztonságos a munkavégzés a Fendt 300 Vario szériával, miközben a gyári CargoProfi homlokrakodóra (mérleg-, memó-, illetve gémhatároló funkcióval) a teljes kiemelt pozícióban is ráláthat a gépkezelő anélkül, hogy előre kellene dőlnie a traktorosnak az ülésben.

traktor

A VisioPlus vezetőfülke panoráma-szélvédővel és a keresztben világító munkalámpákkal, hűtőboksszal igazán kényelmes és biztonságos a munkavégzés a Fendt 300 Vario szériával

Az egy joystickes kezelés lehetővé teszi, hogy nem szükséges fogást váltani munkavégzés közben, ezáltal nemcsak hatékonyabb, gyorsabb a munkavégzés, de kisebb a mellényúlásból eredő balesetveszély is. Széles abroncsválaszték, mechanikus, illetve pneumatikus fülkerugózás, mellsőhíd-rugózás és számos vezetőülés kombinációja, kiegészítve digitklímával: igazán kényelmes vezetési élményt garantál a mindennapi munkához.

A 20 km/h és 40 km/h közötti tetszőleges sebességkiválasztás lehetősége (fokozatmentes Vario hajtómű révén) 10%-kal nagyobb területteljesítményben (a hagyományos fokozatokkal rendelkező váltókhoz képest), mindig az optimális – a munkaeszköz és talajállapot által megkívánt – munkasebesség kiválasztását teszi lehetővé.

traktor

Értékállóság, kiemelkedő felszereltség és megbízhatóság jellemzi

A hátsó TLT sárvédőről kapcsolható, és külön beszállás nélkül képes a motor fordulatszámát megemelni. E funkció a hígtrágya- vagy permetlétartály megtöltését, illetve a keverés elindítását lényegesen meggyorsíthatja.

A hajtómű és hidraulikaolaj-tartály elkülönült elrendezése következtében az olajok keveredése kizárt, pl. kölcsön munkagép esetén sincs a traktor hajtóműve veszélyben.

traktor

A „Best Utility”, azaz a legjobb traktorok közötti verseny leginkább sokoldalúan használható traktorának a zsűri a 2019. évre a Fendt 313 Vario traktort választotta

A Fendt Reaktion kormányrendszer révén a személygépkocsikban megszokott kormányzási kényelemmel vezetheti a Fendt traktorokat.

A mellső emelőmű helyzet-, illetve tehermentesítő szabályzással is kérhető pl. hótoláshoz vagy kaszáláshoz. Ezzel emelkedik a munka minősége, a munkagép kopása csökkenthető, és a traktor mellső tengelyére áthelyezett munkaeszköztömeg miatt a traktor talajfogása is javul.

Értékállóság, a kiemelkedő felszereltségnek és megbízhatóságnak köszönhetően – ez jellemzi a Fendt traktorokat.