Ahogyan az autóiparban, úgy a mezőgazdasági szegmensben is folyamatos újítások és fejlesztések zajlanak a járműveken. E tekintetben a traktorok is egyre fejlettebb technológiával rendelkeznek, egyre erősebb és nehezebb gépek kerülnek használatba.

Ebből kifolyólag teljesen igaz, hogy a megnövekedett súly nagyobb terhelést jelent a talajra. Talajtömörödés egyre inkább az altalajban történik és már nem csak a felszínen. Ezért még fontosabb, hogy a nehéz mezőgazdasági gépek gumiabroncsai lépést tartsanak ezzel a fejlődéssel, mert döntő mértékben hozzájárulhatnak a talajvédelemhez. A kisebb talajtömörödés elősegíti a gyökérfejlődést, ami ideális esetben magasabb terméshozamot eredményez.

Alkalmazkodás az igényekhez: A modern gumiabroncs technológia szakértője

A Bohnenkamp már korán felismerte az IF/VF technológia előnyeit és erre specializálódott. Ma a vállalat két partnermárkájával, az Alliance és a CEAT márkával az egyik vezető beszállító ebben a szegmensben. A kecskeméti székhelyű nagykereskedő összesen 11 különböző futófelülettel, 100 különböző méretben, 15 és 54 coll között kínálja a megfelelő IF/VF gumiabroncsot szinte minden alkalmazáshoz, és mindent megtesz a fejlesztések előmozdítása érdekében.

A kisebb talajtömörödés elősegíti a gyökérfejlődést, ami ideális esetben magasabb terméshozamot eredményez

A kisebb talajtömörödés elősegíti a gyökérfejlődést, ami ideális esetben magasabb terméshozamot eredményez – fotó: Bohnenkamp

Nagy teljesítményű mezőgazdasági gumiabroncsok:

4 különböző felhasználási igényt szolgál ki az Alliance termékkínálata az alacsonynyomású kategóriában. Ezeket Agriflex néven csoportosítja. Acélöves erősítés és D sebességi index 65 km/h jellemzi őket.

  • Agriflex 389+ – alacsony nyomású flotációs gumiabroncs nagyteljesítményű mezőgazdasági pótkocsikhoz
  • Agriflex 354/354+ – ápoló/művelő optimálisan illeszkedik az önjáró vagy vonatott szántóföldi pemetezőgépekhez. Jobb tapadás, átvágás elleni védelem, nagyobb vonóerő, kisebb talajtömörítés
  • Agriflex 363/363+ nehezebb és nagy teljesítményű gépekhez kifejlesztve.
  • Agriflex 372/372+ – 220 LE-től felső teljesítményű traktorokhoz és ciklikus szántóföldi felhasználású betakarítógépekhez alkalmas. Speciális futófelülete nagyon jó tapadást és hosszú élettartamot biztosít.

Traktorgumiabroncs: 4 különböző felhasználási igényt szolgál ki az Alliance termékkínálata az alacsonynyomású kategóriában.

4 különböző felhasználási igényt szolgál ki az Alliance termékkínálata az alacsonynyomású kategóriában – fotó: Bohnenkamp

A CEAT termékínálatában az IF/VF technológiával kaphatóak a Torquemax és Spraymax mintázatban.

A csúcstechnológiás gumiabroncs csökkentett abroncsnyomással viseli a nehéz terheket, korlátozza a talajtömörödés hatásait, és legjobb választás a legkeményebb alkalmazásokhoz.

A CEAT gumiabroncsai is a hatékonyabb, sokoldalúbb és fenntarthatóbb mezőgazdaságot képviseli. A gumiabroncsok kímélik a talajt és a pénztárcát – nagyobb teherbírással, speciális talajvédelemmel és érezhető üzemanyag-megtakarítással.

A gumiabroncsok raktárról kaphatóak és komplett keréktárcsaként is megvásárolhatóak a Bohnenkamp partnerein keresztül.

Sokoldalú abroncskínálattal találkozhatnak a látogatók a Farmer-Expon

A Farmer-Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, ahol a Bohnenkamp kiemelt partnerén keresztül bemutatja az Alliance és a CEAT széles termékpalettájának egy részletét. Ezen kívül szakmai tanácsadást biztosít önnek a K/4-es standon, ahol a mezőgazdasági használatú gumiabroncsokkal kapcsolatos kérdésekben áll rendelkezésére.

További információért és termékkínálatért keresse a cég munkatársait bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

Tel.: +36 22 372 261
E-mail: info@bohnenkamp.hu
Web: www.bohnenkamp.hu/hu/kapcsolat/