cat

A kompakt kategóriát a TH255C és TH306D típusok képviselik. Az TH255C 2500 kg maximális teherbírással, 5,6 méteres emelési magassággal rendelkezik. A kompakt befoglalóméretének és a kis fordulási sugárnak köszönhetően szűk helyeken is kiválóan boldogul, így hatékony segítőtárs a telepen, illetve az a körüli anyagmozgatási munkákban, legyen szó magtárban vagy állattenyésztésben végzendő rakodási feladatokról.

cat

A TH306D típusú új modellbe a TierIV Final emissziós előírásokat teljesítő, 4 hengeres, Deutz TCD3.6 L4 típusú, 100 LE teljesítményű motor kerül beépítésre. A 2,25 méter magas és 2,1 méter széles befoglalóméretekkel bíró gép fordulási sugara mindössze 3,7 méter lesz. Az új külső mellett az ergonómia terén fejlesztett, 74 dB zajszintű új vezetőfülke is jellemzi.

cat

A magasabb teherbírású kategóriában a gazdálkodók számára a TH407C típus ideális választás. A rakodó erőforrása Stage 3B emissziós előírásokat teljesítő 75-106 kW teljesítményű, 4400 köbcentis, részecskeszűrős CAT diesel motor.  A CATERPILLAR diesel motorok legendásak megbízhatóságukról és hosszú élettartamukról. A rakodógépek mellett már a nemzetközi mezőgéppiacon számtalan márkájú erőgépben és betakarítógépben bizonyítottak ezek a motorok.

Az erőátvitelről kétféle Powershift sebességváltók gondoskodik 4/3, illetve  6/3 előre- és hátrameneti sebességfokozattal. A kisebbik váltóval 32 km/h, a nagyobbikkal 40 km/h maximális sebesség érhető el. A hidrosztatikus összkerékkormányzás a robusztus, nagy erőátvitelre képes mellső és hátsó hidak ellenére is kicsi, 3,82 méteres fordulási sugarat kölcsönöz a rakodónak.

cat

A hidraulikarendszer terhelésérzékelős zárt rendszer, amely mindig annyi hidraulikaolajat szállít, amennyi a rendszerigény. A kiszolgáló szivattyú változtatható löketű, tengelyirányú terhelésérzékeléses dugattyús kivitelű, 150 l/perc maximális szállítási teljesítménnyel, 250 bar rendszernyomással.

A gémen alapkivitelben 1 pár hidraulikacsatlakozás áll rendelkezésre, de akár 2 pár hidraulikakört is ki lehet építeni. A munkaeszközök vagy mechanikus, vagy a vezetőfülkéből hidraulikusan működtetett, gyorscsatlakozóval kapcsolhatók fel.

cat

Az eszközpalettán elérhetőek könnyűanyag-kanalak nyitható és zárt verzióban, továbbá bálatüskék, akár megfogóval (3 szögletes nagybála átfogására), bálaszorító csomagolt bála megfogására, trágyavillák, trágyakanalak, raklapvilla, akár oldalmozgatásos kivitelben.

A rakodógép sokoldalúságát tovább növeli, hogy megfelelő légfékrendszer kiépítése esetén akár 12 tonnás vontatmányt is kapcsolhatunk mögé, melyek csatlakoztatását megkönnyíti a hidraulikusan emelhető vonórész. A gyorscsatlakozós hátsó hidraulikakivezetés segítségével billenőplatós pótkocsit is működtethetünk. A páratlan ergonómiát nyújtó légkondicionált vezetőfülke a legmagasabb követelményeket is kielégíti.

cat

A légrugós vezetőülés fűthető kivitelű, a tetőüveget is ellátták ablaktörlővel, illetve árnyékoló rolóval. Az irányváltás és a sebességfokozatok kapcsolása a joystickról és a kormányoszlopról is vezérelhető.

2017-tól új modellel bővül ez a kategória, megjelenik a 3,5 tonna teherbírású, 9,8 méteres max. emelési magasságú TH3510D típus. Ez a változat TH407C fölött helyezkedik majd el a kínálatban és a C3.4B típusú, 100 LE névleges teljesítményű, CATERPILLAR diesel  motor hajtja meg, amely már teljesíti majd a Tier IV Final, emissziós normákat is. Az erőátvitelről négysebességes Powershift sebességváltó gondoskodik.

cat

A legnagyobb változás a vezetőfülkét érinti, hiszen ennek szerkezete és elrendezése is változik. Az új műszerfal kijelzőjén már a munkaterületet figyelő kamera képét is láthatjuk ennél a modellnél. A motorhűtés radiátorának ventilátorát hidraulikusan fordítható lapátokkal látják el, így az ellenkező irányú légárammal, poros körülmények között is pillanatok alatt, egy gombnyomásra megtisztítható a hűtőradiátor.

További információkért látogasson el a Huntraco Zrt. weboldalára!