Nagyobb teljesítményű EU Stage V motor

A iXdrive S6 önjáró permetezőgép-sorozat erőforrásaként az új John Deere 6 hengeres dízelmotor szolgál, szériában 250, opcióban 300 lóerővel és Stage V-ös normával. Az állandó összkerék-meghajtást a legkorszerűbb, Poclain gyártmányú hidromotorok és hatékonyabb hidraulika-rendszer teszi gazdaságossá és segíti a precíz munkavégzést, illetve a sebesség-szabályozást alacsony motorfordulatnál is. A legmagasabb felszereltségű, ECODRIVE változathoz alapban a 300 lóerős motor jár, ami 40 km/órás vonuláskor is csak 1350-es fordulatszámon dolgozik.

Egy John Deere 6 hengeres dízelmotor biztosítja az erőforrást a permetezőgépnek.

Egy John Deere 6 hengeres dízelmotor biztosítja az erőforrást a permetezőgépnek.

Stabilitás és biztonság

A permetező súlypontja alacsony, a vázszerkezetbe süllyesztett permettartály, valamint a hidropneumatikus rugózás tempósabb munkavégzést, jobb komfortot és biztonságosabb közúti haladást tesz lehetővé. Az úgynevezett 3D-s hátsókerék felfüggesztés kiváló talajkövetést biztosít és stabilizálja a szórókeretet. Az 50-50 százalékos súlyelosztás is ideális a 6150 literes tartályhoz.

Az iXdrive S6 permetezőgép 2,25-2,95 méteres nyomtávval, valamint 1,7 méteres hasmagassággal készül. A tengelytáv egységesen 3,6 méter. Különböző kormányzási módok kapcsolhatók: csak elő, 4 kerékkormányzás és oldalazó mozgás. Az ErgoDrive a permetezőgép mindegyik altípusnál szériafelszereltség, a fordulókört minimalizálja munka közben, 4,9 méteres, belső és 5,9 méteres külső átmérővel, a kerekeknél mérve.

Kverneland iXdrive S6 önjáró permetezőgép

A permetezőgép kiváló fordulékonysággal, stabilitással és maximális munkakomforttal bír.

A vezetőfülke alapfelszereltségként számos kényelmi funkcióval rendelkezik, mint például az automata klímaberendezés, az aktív lengéscsillapítású bőrülés és a 4-es szintű (Level 4) túlnyomásos fülke, amelyek a kezelő kényelmét és biztonságát növelik.

Egyszerű kezelhetőség

A permetezési munkafolyamatok könnyen kezelhetők a Kverneland iXspray technológiával, de alapfelszereltség az IsoMatch Tellus PRO terminál, amely közvetlen manuális kezelést biztosít, a fúvókánkénti szakaszolásra is. Az automatikus funkció használatakor, a fúvókák GPS-alapján történő lekapcsolásával nemcsak időt takarítunk meg, de kizárjuk a hibalehetőséget is.

keverőegység

A Kverneland iXdrive S6 önjáró permetezőgép keverőegysége.

Az EasySet kezelőpanel kényelmes, jól áttekinthető, a szelepek és kapcsolók mind kézre esnek. A szivattyú a permetezőgép jobb oldalán található, közvetlenül a tartály fő csonkjánál, így biztosítva rövid tömlő hosszakat és kis mennyiségű maradék permetet. Karbantartáshoz a szivattyút könnyen ki lehet húzni a permetezőgépen kívüli szervizhelyzetbe, vagy akár teljesen kiszerelhető szervizelésre, karbantartásra.

Kiváló lefedettség és nagy pontosságú permetezés

A tartályok, tömlők, szelepek és csatlakozók úgy lettek csoportosítva, elhelyezve, hogy a maradék folyadék mennyiség a lehető legkevesebb legyen. A permetezőgép alapfelszereltsége az iXclean Pro automata szelepvezérlés és az iXflow-E nagynyomású permetlé-cirkulációs rendszer, fúvókánkénti szakaszolással, biztosítják a megfelelő mennyiségű, megfelelő helyre és időben történő növényvédőszer-kijuttatást.

A szivattyúegység alaphelyzetben

A szivattyúegység alaphelyzetben...

Az iXdrive-széria lengéscsillapított paralelogramma keretfelfüggesztéssel készül, egyesítve a stabilitást és lágy szórókeret-kiegyensúlyozást, valamint csökkenti a keret függőleges irányú elmozdulását, minimalizálva a permetezési magasságeltéréseket és biztosítva a megfelelő lefedettséget. A permetezőgép a HSS 24–40 méteres acél, vagy HSA 24–30 méteres alumínium szerkezetű szórókerettel kapható.

A Boom Guide rendszer tökéletes lefedettséget biztosít, a nagy pontosságú permetezéshez. Az ultrahangos keretmagasság-vezérlőrendszer kiváló keretvezetést biztosít körülményektől függetlenül, megkönnyítve a munkavégzést és a kezelő csak a permetezésre koncentrálhat.

A szivattyúegység szervizállásban

...és szervizállásban.

A Boom Guide ProActive rendszer reagál a permetező keret mozgásával a növényzet vagy a talaj felett, vagy a hibrid üzemmódban mindkét paramétert figyelembe vételével. Továbbá, lehetőség van a 3 érzékelőt 5 érzékelőre kiegészíteni, így nagyobb szórókeretek esetén is biztonságosabb a munkavégzés akadályokkal tarkított területen vagy erősen tagolt terepviszonyok esetén.

Kapcsolat a permetezőgéppel

Feltétlenül meg kell még említeni, az IsoMatch FarmCentre flottakezelő megoldást, amely online kapcsolatot biztosít a permetezőgéppel, különböző lehetőséget teremtve az üzemeltető számára. Akár irányítani szeretné flottáját, távolról kezelni a feladatokat, akár elemezni a gép adatait. Minderre egy hatékony webes alkalmazásban lehetőség nyílik, összekapcsolva a munkaeszközöket, traktorokat, terminálokat a felhővel, egyetlen folyamatos adatáramlás és csatlakozás révén.

A flottakezelő megoldás online kapcsolatot biztosít a permetezőgéppel

Precíziós, szakaszolt vezérlés, kiváló felszínkövetés.

Forrás: www.kvernelandgroup.de