Farmet Falcon vetéstechnológia – minden művelési stílusba beilleszthető!

A 2017-es Agritechnicán helyet kaptak a vetéstechnika gépei, ezek között is a Falcon moduláris felépítésű vetőgépek. A Falcon vetőgépek különlegessége, hogy felszereltségüket messzemenően vevő igényei alapján állítják össze és szinte bármilyen termesztési technológiába, bármely növénykultúra vetésére alkalmassá tehetők. Lehetőség van a talajművelő szekciók (2 soros rövidtárcsa, 2 vagy 3 kapasoros kultivátor egység, kombinátor mezők, forgóborona) megválasztására, a sortávolságok 12,5 vagy 15 cm, illetve ennek többszörösei lehetnek, de a Falcon Strip-Till sávos vetésben is bevethető. A Falcont összekapcsolva a szintén bemutatott Impact vetőgéppel szemenkénti vetésre is alkalmassá tehető. Lehetőség van a vetéssel egyidejűleg műtrágya kijuttatásra is, illetve egyidejűleg akár kétféle vetőmagot, különböző vetőmagmennyiséggel és különböző mélységben is képes a Falcon elvetni. Az érdeklődők megtekinthették a Falcon Compact 3 m-es változatát, amely a Falcon egyszerűbb felépítésű és alacsonyabb árfekvésű változata, amelyet a gyártó főként a kis és közepes gazdaságok számára készít. Bemutatkozott a Falcon SW eszközhordozó vetőgép is, amelynek hátsó hárompontján gyorsan cserélhető a vetésre kerülő növénykultúrának megfelelő vetőegység. Ez a gép maximálisan 9 m-es gabonavető egységgel, vagy 12 soros szemenkénti vetőegységgel szerelhető fel, de összekapcsolható a Strip-Till sávművelő kultivátorral is. A Falcon PRO vetőgépek közül egy 6 m-es, műtrágya kijuttató egységgel szerelt változat mutatkozott be.

Talajkímélő művelés – naná, hogy Farmet gépekkel!

A vetőgépek mellett a talajművelő eszközökből is felvonultatta a gyártó a legfontosabb típusokat. A szántóföldi kultivátorokat a Fantom PRO 800 cm-es változata és a 4,7 m-es Triolent képviselte. Ezek, illetve a gyártó többi kultivátorának (Duolent, Triton, Terrix) mindegyike alapfelszereltségként az extrém kopásállóságú vidia betétes kapákkal van felszerelve, amelyek rendkívül hosszú élettartamukkal, illetve az általuk elérhető üzemanyag megtakarítással emelkednek ki a versenytársak közül. A mélylazítókat a Digger képviselte, amely szilárdműtrágya kijuttató egységgel is felszerelhető. Különlegessége a hidraulikus biztosítás, az egyedileg kiemelhető kapasorok és az egyengető tárcsasor a kapasorok és a lezáró henger között.

Stílus és szakértelem a Farmet standon Hannoverben – fotó: Agroinform.hu

Rövidtárcsa, amely nem hiányozhat a gazdaságból!

Az érdeklődők megtekinthették a Farmet rövidtárcsa palettájáról a legnagyobb munkaszélességű - 11 m-es - Softert, amely 510, vagy 560 mm-es lapokkal szerelhető fel a vevő igényei szerint. Az igazán nagy szármaradvánnyal borított területek megművelésére, a növényi maradványok aprítására és intenzív bekeverésére alkalmazható a 18 cm munkamélységre is képes, 620 mm-es lapokkal szerelt Diskomat, amelyből egy 6 m-es félig függesztett változattal találkozhattak az érdeklődők.

A Farmet kompaktorok a mai napig a gyártó vezértermékének számítanak és Magyarországon is a legnagyobb darabszámban értékesített Farmet gépek.

Ezek 2,5-15,7 m-es munkaszélességben állnak rendelkezésre, így valamennyi gazdálkodó megtalálhatja köztük a területméretének és a rendelkezésre álló erőgépnek leginkább megfelelő méretű magágykészítő gépet.

A Farmet mezőgazdasági gépekkel most az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon a megszokott helyen a C pavilon 3A standján találkozhatnak az érdeklődők. A kiállítás ideje alatt alkatrész akcióval és vonzó ajánlatokkal várják régi és leendő partnereiket az importőr, az ANDEST-2005 Bt. munkatársai.